Angela Merkel'den Suudi Arabistan'a rest!

Angela Merkel'den Suudi Arabistan'a rest!

Almanya Başbakanı Merkel, Suudi Arabistan'a "Kaşıkçı cinayeti tam olarak açıklanana kadar, silah satışı yok" mesajı verdi.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, bugünkü Türkiye ziyaretinde Alman yayın kuruluşu  Deutschlandfunk'a yaptığı açıklamada, Avusturya'nın, Suudi Arabistan'a silah ihracatına yönelik ortak Avrupa pozisyonu  önerisini memnuniyetle karşıladığını belirtti.  Altmaier, Almanya'nın bu şartlar altında Suudi  Arabistan'a silah ihracatı yapmama kararı aldığını, Avrupa ülkelerinin ortak bir  tutum benimsemesi durumunda bu kararın etkisinin Riyad üzerinde daha etkili  olacağını vurguladı.

Altmaier, Avusturya'nın, Suudi Arabistan'a silah ihracatına yönelik  ortak Avrupa pozisyonu önerisini memnuniyetle karşıladığını belirtti. Suudi Arabistan, Almanya'nın yılbaşından bu yana en çok silah sattığı  ikinci ülke oldu. Almanya, yılın 9 ayında Cezayir'e yaklaşık 741,5 milyon avro,  Suudi Arabistan'a da yaklaşık 417 milyon avro değerinde silah sattı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün de Suudi Arabistan'a hızlı, şeffaf ve inandırıcı  bir aydınlatmayı sağlama çağrısında bulunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.