Animoji artık tüm Android telefonlarda kullanılabilir!

Animoji artık tüm Android telefonlarda kullanılabilir!

Augmented Reality ile hayatımıza giren yeniliklerden birisi, yüzünüzü üç boyutlu karakterlerle değiştirebileceğiniz animoji özelliği. Kısıtlı sayıda telefon üzerinde kullanılabilen bu özellik, artık destekli tüm Android cihazlarda kullanılabilir.

Nokia 6.1’İn tantıldığı etkinlikte, telefonlarını tanıtırken animoji destekli Nokia telefonlara özel kamera uygulamasını da göstermişti. Animoji, Apple ve Samsung’da da mevcut olan ve yüz hareketlerinizi üç boyutlu bir karakter üzerine aktarıp interaktif, size benzeyen karakterler oluşturması için kullanılan bir teknolojidir.

Daha önce Nokia cihazlara özel, eski bir Nokia kamerası, Pro Camera özelliğinin kullanılabilmesi için de portlanmıştı fakat, bu port sadece belirli Nokia cihazlar üzerinde çalışıyor ve istenildiği gibi çalışmamaktaydı.

Önceki portu da yapan xda-developers adlı sitenin geliştiricilerinden linuxct adlı kullanıcı, yeni kamerayı da tekrar portladı. Bu sefer işi bir adım ileriye taşıyan geliştirici, yeni Nokia kamerasını tüm özellikleriyle birlikte Android kullanıcılarına sundu.

Bu port, Android 8.0 ve üstü, 64 bit işlemci kullanan cihazlarda kullanılabilir durumda. Portta olan özelliklere bakıldığında, önceki portta çalışmayan Pro Mod’un da tüm cihazlarda kullanılabilir hale getirildiğini görmekteyiz. Diğer özellikler şunlar:

Tüm cihazlar için Pro Mod’un kilidi açıldıAugmented Reality sekmesi aktifleştirildi, animoji ve ışık efektleri artık kullanılabilirBazı cihazlardaki uygulama çökme sorunu giderildiYavaşlatılmış çekim ve time lapse özellikleri aktifleştirildi

Geliştirici özellikle, 32 bit kullanıcıların boşuna heyecanlanmamasını, kullanılan api’nin minimum Android 8.0 desteklediğini belirtmiş.

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.