Ankara Türkiye Koyun Kırkım Şampiyonasına Hazırlanıyor

Ankara Türkiye Koyun Kırkım Şampiyonasına Hazırlanıyor

Ankara'da düzenlenecek olan Türkiye Kırkım Şampiyonası, makinalı olarak koyun kırkımının en hızlı ve en iyilerini bir araya getirecek.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Kırkım Şampiyonası'na 300'ün üzerinde koyun kırkımcısının katılması beklenirken, şampiyona, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa gerçekleştirilecek

Şampiyona 28 – 29 Mayıs Tarihlerinde Ankara İli Beypazarı ilçesine bağlı Karagöl Mesire alanında düzenlenecek. İki gün sürecek şampiyonanın ilk gününde elemeler, ikinci gününde ise şampiyonluk yarışı yapılacak. En iyi ve en hızlı kırkımcının şampiyon olacağı yarışma sonrasında Türkiye’yi uluslararası kırkımcı yarışmalarında temsil edecek kırkım takımı kurulacak.

kırkım

Çeşitli şenlikler ve aktivitelerle renklenecek şampiyonaya Ankaralıların da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Kırkımcı Şampiyonası’na ilişkin bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak küçükbaş hayvan yetiştiricilerine verdiğimiz desteği sürdürüyoruz. Kırkımcı Yetiştirme Kursları’nın ardından şimdi de Ulusal Kırkım Şampiyonası düzenliyoruz. Amacımız, küçükbaş hayvan üretimini özendirirken, koyun ve keçilerin, eti, sütü kadar yünü ile tiftiğinin de makbul ve kıymetli olduğunu hatırlatmak. Yapağı ve tiftiğin ekonomiye yeniden kazandırılmasını sağlamak istiyoruz” dedi. Koyun ve keçi kırkımının önemine değinen Güven, hayvan sağlığı için kırkımın bir zorunluluk olduğunu belirtirken, azalan kırkımcı sayısının artırılması gerektiğini de vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi olarak makineli kırkımın artırılması için ilçelerde eğitimler düzenlediklerini belirten Güven, “Makineli kırkım yaygınlaştıkça yapağı ve tiftiğin kalitesi, kaliteli kırkma ile üreticinin kazancı artacak” dedi. Şampiyonaya bu nedenle de önem verdiklerini belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, nihai hedeflerinin Türkiye’deki küçükbaş hayvan üretiminin hak ettiği yere ulaşması olduğunu bildirirken, Türkiye’yi Ulusal Kırkım Şampiyonası’nı izlemeye davet etti. Egeli kırkımcıları şampiyonada yarışmaya çağırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.