ANKARA’DA BÜYÜK HEYECAN

ANKARA’DA BÜYÜK HEYECAN

TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası, bu yıl 17-24 Aralık tarihleri arasında Ankara Tenis Kulübü kortlarında düzenleniyor.

Ankara Tenis Kulübü’nün bu sene altıncısına ev sahipliği yaptığı TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nın basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, Ankara Tenis Kulübü (ATK) Başkanı Ergin Fikirmen, milli tenisçi İpek Soylu ve turnuvanın son şampiyon Sırp Ivana Jorovic katıldı.

top.jpg

Açılış konuşmasını yapan TTF Başkanı Cengiz Durmuş, Türk Ekonomi Bankası’nın ana sponsorluğunda düzenlenen TEB Ankara Cup’ın artık gelenekselleşen bir organizasyon olduğunu belirterek “Dünya çapında sporcular Ankara Tenis Kulübü’nde mücadele edecek. Geride kalan 10 haftada 150 uluslararası sporcu ülkemizdeki turnuvalara katılarak hem klasman puanı kazandılar hem de ülkemizin güvenli olduğunu dünyaya duyurdular.” dedi.

 

Türkiye Tenis Federasyonu olarak ilklere imza attıklarının altını çizen Durmuş, “Sporda şartlar zaman içerisinde değişir ve birçok etken vardır. Biz Türk tenisinde 52 haftanın ortalamasının yüksek olduğu bir sistem kurma eğilimindeyiz. Dalgalanmalar olabilir ama istikrar ve sistemin desteklenmesi çok önemli. Sistemimizin doğru işlediğini düşünüyorum. Genç nüfusumuz fazla ve gençlerimizin yeteneklerine inanıyorum. Hedefimiz hem tabanda hem de tavanda tenisi yayabilmek. TTF olarak ilkleri başarıyoruz. Türk tenisini destekleyen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

ATK Başkanı Ergin Fikirmen ise “Yerli ve yabancı oyuncuları bir kez daha ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Amacımız Ankaralı tenisseverlere dünyaca ünlü sporcuları izletmek. TTF’ye ve sponsorlara destekleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.” sözlerini sarf etti.

 

2017 sezonuna iyi bir başlangıç yapmak istediğini söyleyen milli raket İpek Soylu, “Yeni sezonu ATK’da açmak benim için büyük bir mutluluk, bana şans getireceğine inanıyorum. İyi bir yılı geride bıraktım ve yeni sezona burada başlayacağım için heyecanlıyım. Ankara’da oynamak her zaman güzel olmuştur. Tenisseverleri bizleri desteklemeleri için tribünlere bekliyoruz. 2017’de Grand Slam turnuvalarında alacağım sonuçlar önemli olacak. Yıl içerisinde ilk 100’e girmek istiyorum. Türk tenisi başarılı bir dönemden geçiyor. Biz sporcular olarak emek sarf ediyoruz, TTF de bizi sonuna kadar destekliyor.” ifadelerini kullandı.

 

Geçen yılki finalde Çağla Büyükakçay’ı yenerek mutlu sona ulaşan Sırp raket Ivana Jorovic ise “TEB Ankara Cup’ta tekrar oynama imkânı bulduğum için kendimi oldukça şanslı hissediyorum. Geçtiğimiz sene burada çok iyi bir hafta geçirdim ve şampiyon oldum. Kendimi evimde gibi hissettim. Geçen seneki performansımı tekrar ederek yine başarılı olmak istiyorum.” dedi.

 

Toplam 50 bin dolar para ödülü dağıtılan TEB Ankara Cup’ta 17 ülkeden 58 sporcu boy gösteriyor. 17 Aralık’taki eleme müsabakalarıyla perdesi açılan zorlu organizasyonun çiftler finali 23 Aralık Cuma, tekler finali ise 24 Aralık Cumartesi günü oynanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.