Antalya, Billie Jean King Cup'a ev sahipliği yapıyor!

Antalya, Billie Jean King Cup'a ev sahipliği yapıyor!

Billie Jean King Cup’ın Avrupa/Afrika Dünya Grubu I ve Asya/Okyanusya Dünya Grubu I karşılaşmaları Antalya Megasaray Tenis Akademisi ev sahipliğinde Antalya’da devam ediyor.

Avrupa/Afrika Grup I'de Türk milli takımı ile birlikte Avusturya, Bulgaristan, Hırvatistan, Danimarka, Estonya, Gürcistan, Macaristan, Sırbistan, Slovenya ve İsveç olmak üzere 11 ülke, Asya/Okyanusya Grup I’ turnuvasında Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan, Endonezya, Japonya, Güney Kore ve Yeni Zelanda olmak üzere 6 ülke mücadele ediyor.

11-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan, kadınların milli takımlar düzeyindeki organizasyonu Billie Jean King Cup turnuvası kapsamında Club Megasaray Otel’de düzenlenen basın toplantısına Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Etkinlikleri Daire Başkanı Hakan Bebek, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin ve milli tenisçiler Zeynep Sönmez ve İlay Yörük katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, tenis ülkesi olmak için yıllardır çaba sarf edildiğini gelinen noktada da artık bir tenis ülkesi olunduğunu söyledi.

cengiz-durmus.jpg

Türkiye Tenis Federasyonu olarak özellikle dünyanın en iyisi olabilmek için, dünyanın en iyi sporcularını yetiştirebilmek için birçok stratejik planlar yaptıklarına değinen Durmuş, “Bu planları Gençlik ve Spor Bakanlığının onayları alınarak birlikte bir yol haritası çizerek ancak gelecek 10 yıllara ve daha ileriki yıllara sirayet edebilecek başarı planları olabilir” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanının her zaman her projeye destek verdiğini belirten Durmuş, “Gençlerimizin, çocuklarımızın, sporcularımızın başarılı olabilmeleri için uluslararası bir turnuva ağımızın olması lazımdı. Bu turnuvaların olabilmesi için tenis akademisi gibi yatırımcılara ihtiyaç vardı. Megasaray Tenis Akademisi Federasyonumuzun sporcularının tenis oynayabileceği ve gelebileceği bir yer olmuş durumda. Uluslararası ilişkiler çok önemli gerek dünya gerekse Avrupa tenis yöneticilerine Türkiye’nin bir spor ülkesi olduğunu, spora önem veren bir devlet olduğunu tenis anlamında göstererek bugünlere geldik. Bugün geldiğimiz noktada bizimde içinde bulunduğumuz 6 ülke burada 1 hafta boyunca turnuva yapıyor. Her sporcu ülkemizden ayrılırken bizim birer elçimizdir. Bu sporcular gittikleri her yerde bizi iyi anlatacaklar. Bunun en güzel örneği Avustralya Açık’ın basın toplantısında Rus sporcu Daniil Medvedev tüm dünyanın önünde Türkiye’den Trabzon’dan üç dakika bahsetmesiydi. İsteyerek, planlayarak söyletmeye kalksanız söylemez. Bu sporcularında buradan bu güzel ülkeden Dünyaya mesaj vermeleri çok önemli. Bunlar için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Nisan ayında Federasyon olarak düzenlenen başka turnuvalarında başlayacağına değinen Durmuş, “18 Nisan’da TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul başlıyor. Yine orada kendi yıldız sporcularımızla şampiyon olabilmek için mücadele vereceğiz. Hemen ardından 25 Nisan haftasında ITF’in turnuvası ardından da 16 Mayısta Şırnak’ta uluslararası turnuva olan Cudi Cup devam edecek. Ekim ayı sonunda da gençler dünya şampiyonası Junior Davis Cup ve Junior Billie Jean King Cup turnuvalarına yeniden ev sahipliği yapacağız. Geçen yılki başarılı organizasyondan sonra özellikle takvimi değiştirerek bu organizasyonu bize verdiklerini söylemek istiyorum. Biz Türkiye Tenis Federasyonu olarak tenisin her zaman her yerde herkes tarafından oynanabileceğini gösterdik. Göstermeye çalışıyoruz. Hedeflerimiz var. Dünyanın en iyisi olabilmek için çabalar sarf ediyoruz” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Etkinlikleri Daire Başkanı Hakan Bebek Uluslararası Tenis Federasyonu ve Türkiye Tenis Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan 17 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan organizasyonda özellikle play-off’a çıkmak için yapılacak mücadelelerin kendileri için son derece kıymetli olduğunu söyledi.

hakan-bebek.jpg

Bebek, “Böylesine önemli bir organizasyonun Türkiye’ye alınması noktasında ben özellikle Cengiz Başkanımıza burada teşekkür etmek istiyorum. Çünkü ülkeler uluslararası arenada gerçekleştirmiş oldukları bu uluslararası faaliyetlerle sadece sportif olaraktan değil spor turizmi, ülkemizin ve kültürümüzün tanıtımı noktasında da ciddi bir rol üstleniyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Federasyonlarımızın iş birliği içerisinde gerçekleştirdikleri bu organizasyonlar bizler için çok kıymetlidir. Tenis Federasyonumuz daha önce gerçekleştirmiş olduğu birçok önemli organizasyonun nasıl başarılı bir şekilde altından kalktıysa bu organizasyonda da başarısına devam edeceğine inancımız tamdır. Sonucun bizim lehimize olması ayrıca bizim temennimizdir. Güzel bir tenis organizasyonunun başarılı bir şekilde gerçekleşeceğini beklemekteyiz” dedi.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Megasaray Tenis Akademisi olarak milli takıma değişik kategorilerde 6 oyuncu kazandırdıklarını, ayrıca 14 yaş grubunda Avrupa 13 numarasına yükselen Ada Kumru, ITF Junior 245’e yükselen Duru Söke gibi birçok yetenekli oyuncuları yetiştirdiklerini söyledi.

Megasaray’da şu an Billie Jean King Cup Turnuvası’nın yanısıra ITF turnuvaları ve Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu’nun turnuvaları da oynandığına ve 500’e yakın sporcuyu ağırladıklarına dikkati çeken Şahin, “Bu talepleri karşılamak için 50 olan kortumuzu, 71’e çıkarıyoruz. Böylece önemli turnuvalar için gelenlere, kamp yapan kulüplere iyi hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu sene Ekim sonunda, geçen sene de sponsor olduğumuz Junior Davis Cup ve Junior Billie Jean King Cup turnuvalarına, 2 milyon liralık sponsorluk desteği vereceğiz.” diye konuştu. Sporcular dışında otelde önemli sayıda turist de ağırladıklarına dikkat çeken Şahin her türlü zorluklara rağmen biz turizm potansiyelini görüyoruz, krizler içinde fırsatlar olduğunun çok iyi farkındayız. Turizm yatırımlarına devam edeceğiz" dedi.

Milli Tenisçi Zeynep Sönmez ise, “Biz böyle bir organizasyonu evimizde oynayabildiğimiz için mutluyuz. Kamp yapmak için diğer ülkelerden daha erken geldik. Bizim için çok iyi bir fırsat ülkemizde oynuyor olmamız. Çok fazla seyirci var daha da fazla kişinin gelmesini bekliyoruz. Dünkü maçımızı kazandık çok mutluyuz o yüzden. Herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. Bu benim ikinci Fed Cup’ım çok güzel tecrübeler ediniyoruz çok iyi oyuncular ile antrenman yapma şansımız oluyor” diye konuştu.

zeynep-sonmez.jpg

Milli Tenisçi İlay Yörük de “Bu takımda benim ilk yılım ve bu takımda olmak gerçekten çok ayrı. Böyle bir organizasyonun evimizde olması, ülkemizde olması çok güzel ve özel. Kelimelere dökmek çok zor çünkü ilk defa böyle bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Kendi ülkemizdeki insanları, oyuncuları, ülkemizi onlara da yansıtıyoruz. Bizim ülkemiz hakkındaki önyargılarını değiştiriyoruz. Takımımızdaki oyunculardan bir şeyler öğrenebilmek benim için büyük bir şey, onların arasında olduğum için çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

ilay-yoruk.jpg

Organizasyon 16 Nisan’da sona erecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.