Apple AirPods Pro, gecikme konusunda da lider

Apple AirPods Pro, gecikme konusunda da lider

Gecikme süresine oldukça büyük yatırımlar yapan Apple, Kasım ayında satışa sunulan AirPods Pro için Bluetooth teknolojisi eşliğinde düşük ses gecikmesi olacağını söyledi. 

29 Mart 2019 tarihinde piyasaya sürülen ikinci nesil AirPods, bu serinin ilk sürümünden çok daha gelişmiş bir Bluetooth altyapısına sahip. Apple tarafından geliştirilen H1 çipi, bu kulaklığa güç veriyor.

Stephen Coyle tarafından gerçekleştirilen ses gecikmesi testinde 5 cihaz birden kozlarını paylaştı. İlgili test; AirPods 1, AirPods 2, AirPods Pro, Beats Studio 3 ve Sony WH-CH700N ile birlikte gerçekleştirildi.

Müzik dinlerken veya bir kişi ile telefon görüşmesi yaparken pek fark edilmeyen ses gecikmesi, özellikle oyun oynarken veya VoiceOver isimli ekran okuyucusunu kullanırken fark ediliyor. Söz konusu testte 10 farklı ses kullanıldı.

Ortaya çıkan sonuçlar son derece etkileyici. AirPods’un ses gecikme süresi 274ms olarak hesaplanırken H1 altyapısını kullanan AirPods 2, 178ms ile bir önceki nesilden daha iyi bir performans sunuyor.

Hem kendi ailesinin üyelerini hem de rakiplerini sollayan AirPods Pro, 144ms olarak hesaplanan ses gecikmesi ile dikkat çekiyor. Kendisinin AirPods 1 ile arasındaki fark 130ms iken AirPods 2 ile arasındaki fark ise sadece 34ms.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.