Apple, iPhone XR'nin üretimini azalttı

Apple, iPhone XR'nin üretimini azalttı

Apple, iPhone XR için hayal kırıklığı yaratan talep nedeniyle akıllı telefonun ek üretimini durdurduğunu açıkladı. Şirket, iPhone XR’ın zayıf tüketici talebi ile ilgili olarak Foxconn ve Pegatron bilgilendirerek üretimi azaltmalarını istedi.

Tüketiciler, iPhone XR yerine iPhone 8 ve 8 Plus'a ilgi gösterince iPhone XR üretim kapasitesi düşürüldü. Foxconn başlangıçta iPhone XR için 60'a yakın montaj hattı ile başladı, ancak son zamanlarda yaklaşık 45 üretim hattına kadar indi. Apple'ın şimdiyse Foxconn’a günlük 100 bin birim daha az iPhone XR üretmesi talimatını verdiği belirtildi. Bu miktar, Foxconn’un toplam iPhone XR üretiminin %20-25’ini oluşturuyor.

Tayvanlı üretici Pegatron, Apple'dan daha fazla talimat bekleyen üretim planlarını da askıya aldı. Şirket ayrıca küçük iPhone montajcısı Wistron'un acele siparişleri için beklemesini istemişti. Şirket XR'nin yerine ondan % 20 daha ucuz olan eski iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinden daha fazlasını istiyor. Kaynaklar, “iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ın tedarikçileri yaklaşık 5 milyondan fazla sipariş alıyor” dedi. Apple, daha eski iPhone modelleri için bu çeyrekte 20 milyon adet planlamıştı, ancak bu rakamı 25 milyona çıkardı.

Foxconn, iPhone 8 Plus için ana, Pegatron ise küçük ekranlı iPhone 8 için temel tedarikçi. Apple, tedarikçilerinin geçen yıla göre bu yılın yeni iPhone'ları için % 20 daha az bileşen hazırlamasını istedi. Apple'ın bu Noel tatili sezonunda iPhone XR ve iPhone XS için üretimini revize etme şansı çok zayıf. iPhone XS Max için talep bunlara nazaran biraz daha iyi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.