Apple'dan Netflix rekabeti için yeni özellik!

Apple'dan Netflix rekabeti için yeni özellik!

Apple Netflix ile rekabette çevrimdışı içerik kaydetme özelliğini de kullanacak.

Dün çıkan haberlerde Apple’ın video yayın servisi Apple TV Plus için kasım ayını işaret ettiği ortaya çıkmıştı. Ayda 9.99 dolar gibi bir etikete sahip olacak servis, muhtemelen kullanıcılara belirli bir süreliğe denemesi için ücretsiz olarak da sunulacak. Bu bilgilerden sonra Apple TV Plus özellikleri ile ilgili yeni bilgiler de ortaya çıktı. Apple Netflix ile rekabette çevrimdışı içerik kaydetme özelliğini de kullanacak. Apple TV Plus çevrimdışı içerik kaydetme özelliği ile geliyor.Apple’ın en son Mac işletim sistemi sürümü olan macOS Catalina‘da Apple TV Plus özellikleri ile ilgili yeni bir detay keşfedildi. Buna göre kullanıcılar, içerikleri çevrimdışı indirerek internetin olmadığı noktalarda da izleyebilecek.

MacRumors‘un Catalina‘daki kodlar üzerinde çalışma yaparken rastladığı bilgiler arasında, toplam indirme sayısı, gösterim ve film başına indirme sayısı gibi bilgiler yer alıyor. Ayrıca filmin toplam indirilme sayısı da gösteriliyor.

Diğer birçok yayın hizmetinde olduğu gibi Apple TV Plus da aynı anda akış izleme konusunda belirli sınırlamalara sahip olacak. Bir kullanıcı, kendisine izin verilen sayıda cihazdan fazlasıyla giriş yapmak istediğinde, diğer cihazlardan biri durdurulacak.

TV Plus ile birlikte Apple, Netflix’in yanında uluslararası pazarda Hulu ve Amazon Prime gibi markaların yer aldığı bir alana giriş yapıyor. Cupertinolu şirket için bunun yorucu bir maraton olabileceğini söyleyebiliriz. Ancak, şirket bu konudaki kararlılığını daha önce yaptığı 2 milyon dolarlık yatırımla gösterdi.

Kaynaklardan gelen bilgilere göre, Netflix’in tüm bölümleri aynı anda yayınlama stratejisine karşılığık Apple, ilk üç bölümün ardından bölümleri haftalık olarak yayınlayacak.

Servisler, Apple’ın en büyük gelir kaynakları arasında yer alıyor. Bu yüzden video yayıncılığına giriş yapması hiç de şaşırtıcı değil. Tabii en büyük gelir kaynağının hala iPhone olduğunu belirtelim. Servisler bunun hemen arkasında konumlanıyor. iPad ve Mac’e göre daha fazla gelir kazandırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.