Apple'ın pil değiştirme fiyatlarında indirim yapması....

Apple'ın pil değiştirme fiyatlarında indirim yapması....

Apple'ın pil fiyatlarındaki indirimin iPhone satışlarını kötü etkileyeceği söylentileri dolaşıyor. Analistler, satışlardaki düşüşün Apple'ın 2018 mali yılındaki gelirine yüzde 4’lük bir düşüş olarak yansıyabilir.

Apple, iPhone’ları bilerek yavaşlattığına ve iPhone satışlarının düşebileceğine dair raporların ardından pil değişimini 79 dolardan 29 dolara düşürmeye karar verdiğini açıkladı. 

Barclays analisti Mark Moskowitz, iPhone kullanıcılarının yüzde 77’sinin yani 519 milyon kullanıcının pillerini değiştirerek telefonlarını yeni gibi kullanabileceğini tahmin ediyor. Barclays, durum ile alakalı "Bu durum Apple'ın sorunu çözmesi için iyi bir PR hareketi fakat eski iPhone kullanıcıları yeni bir cihaz satın almak yerine pil değiştirmeyi tercih ederse, iPhone satışlarında düşüş olabileceğinden endişe duyuyoruz." açıklaması yaptı. 

Apple’ın daha büyük sorunları önlemek için yaptığı bu uygulama 2018’deki satışlarını düşüreceğe benziyor. Sorunun kaynağının ortaya çıkmasının ardından kullanıcılar 29 dolar ödeyerek yeni batarya satın alacak ve en az bir sene daha telefon yenilemesine gerek kalmayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.