Apple'ın rekor kırdı, ama iPhone satışları düştü

Apple'ın rekor kırdı, ama iPhone satışları düştü

Apple, geçen yılın ekim-aralık dönemine denk gelen mali yılın ilk çeyreğinde gelirinin rekor kırdığını, ancak iPhone satışlarının gerilediğini açıkladı.

Geçen yılın ekim-aralık döneminde Apple'ın geliri 88,29 milyar dolar ile şirket tarihinde bir çeyrekte elde edilen en yüksek seviyeye ulaştı. Aynı dönemde  iPhone satışları 77,3 milyon olurken yıldan yıla yüzde 1,3 düşüş gösterdi.

Apple'dan yapılan açıklamada, söz konusu dönemdeki gelirin, bir önceki  yılın aynı dönemine göre, yüzde 12,7 artışla 88,29 milyar dolara ulaştığı  belirtilirken, bunun firma tarihinde bir çeyrekte elde edilen en yüksek ciro  olduğu vurgulandı. Şirket, 2017 mali yılının ilk çeyreğinde 78,35 milyar dolar  gelir açıklamıştı.  Ayrıca, şirketin 2017 ekim-aralık dönemindeki net karı, bir önceki  yılın aynı dönemine göre yüzde 12,1 artarak 20,06 milyar dolara yükseldi. Şirket  bir önceki senenin aynı döneminde 17,89 milyar dolar net kar elde etmişti.

Şirket, ayrıca, bu yılın ocak-mart döneminde gelirinin 60 milyar  dolarla 62 milyar dolar arasında olmasının öngörüldüğünü bildirdi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Apple Üst Yöneticisi (CEO) Tim  Cook, şirketin en son akıllı telefon modeli iPhone X'e talebin beklentilerini  aştığını ifade ederek, iPhone X'un kasım ayı başında piyasa sürülmesinden bu yana  firmanın en çok satan iPhone modeli olduğunu kaydetti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.