Apple'ın ucuz iPhone'u, bir ay sonra satışa çıkabilir

Apple'ın ucuz iPhone'u, bir ay sonra satışa çıkabilir

OLED tabanlı yeni iPhone modellerine kıyasla 6.1 inçlik LCD ekrana sahip ucuz iPhone modeli, kardeşlerinden bir ay sonra piyasaya çıkabilir.

Yeni iPhone modellerinin üretiminden sıkıntılar yaşanıyor olabilir. BU nedenle 6.1 inçlik LCD ekrana sahip ucuz iPhone modeli, OLED tabanlı kardeşlerinden bir ay sonra piyasaya çıkabilir.

Morgan Stanley’den analist Katy Huberty’e göre Apple, 5.8 inç ve 6.5 inç OLED ekranlı modellerin üretiminde sorun yaşamıyor. Ancak 6.1 inç LCD ekranlı model için aynı durum geçerli değil. Huberty’ye göre LCD ekranlı modelin LED arka panelinde yaşanan ışık sızdırma sorunu, 6.1 inçlik modelin piyasaya OLED ekranlı modellerden bir ay sonra sunulmasına neden olacak.

Analist, "LED arkadan gelen ışık kaçağıyla ilgili şüpheli sorunlar, 6.1 inç LCD iPhone'un seri üretiminde 1 aylık gecikmeye neden oldu" diye uyarıyor.

Seri üretimde gecikme, Apple'ın tedarikçileri ve iş ortaklarına, iPhone'ları zamanında oluşturmaları için daha az zaman sunuyor. Yenilemeden hemen sonraki aylar, genellikle Apple'ın iPhone satışları için en iyisidir, bu nedenle tatil alışveriş sezonunda satışa sunulacak iPhone'ların yeterli miktarda tedariği çok önemli.

En kötüsü, bir aylık üretim gecikmesi, Apple'ın LCD modelini daha sonra OLED sürümlerine bırakmasına neden olabilir. Örneğin, iPhone 8 geçen yıl Eylül ayında satışa çıktı, iPhone X ise Kasım ayında.

Huberty, Apple’ın 6.1 inç LCD ekranlı iPhone’un üretiminde ışık sızdırma sorunu yaşadığını belirten ilk kişi değil. Haziran ayı başında ortaya çıkan bir başka rapor, Apple’ın benzer bir ışık sızdırma sorunu yaşadığını iddia ediyordu.

Apple'ın şu anda üç farklı iPhone modeli ürettiği düşünülüyor. 2018 için, 6.1 inç LCD sürümü yanında iki OLED tabanlı sürüm var. LCD’li  modelin, daha düşük spesifikasyonlara ve fiyata sahip olması beklenirken, OLED versiyonları, yüksek uçlu bileşenlerle birinci sınıf modeller olmaya devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.