“Araştırmaya ve öğrenmeye, kendinizi sürekli geliştirmeye açık tutun”

“Araştırmaya ve öğrenmeye, kendinizi sürekli geliştirmeye açık tutun”

Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından “Kariyer Günleri” etkinliği gerçekleştirildi.

EÜ Mühendislik Fakültesi Turgut Yazıcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süheyda Atalay,  Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk,  firma temsilcileri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Mühendislik Fakültemiz, ülkemizdeki mühendislik fakülteleri arasında kuruluş yılı, öğretim üyesi sayısı ve fiziksel alt yapı olanakları bakımından ilk sıralarda yer alan bir fakülte. Programlarının kalitesini akreditasyonla belgelemiş bölümlerinde kaliteli ve nitelikli, çağa uygun iyi bir eğitim veriliyor. Günümüzde artık dijital teknolojiler ile tetiklenen 4. Sanayi devriminden söz ediyoruz. Akıllı robotlar, nesnelerin interneti, 3D baskı gibi teknolojilerin bu devrimin tetiklenmesinde çok önemli rolü olduğunu görüyoruz. Sanayi 4.0, daha hızlı, daha esnek, daha kaliteli ve daha verimli bir sanayi yolculuğu anlamına geliyor. Bu durum çok daha nitelikli bir iş gücü yapısına ihtiyacı artırıyor” dedi.

“Aidiyet duygusu güçlü bir Ege Üniversitesi arzuluyorum”

Global dünyanın sürekli değişim parolası ekseninde döndüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “ Başarılı bir kariyer geleceği için, her şeyden önce kendinizi iyi tanımaya çalışın. Yeteneklerinizi iyi değerlendirin. Zayıf ve güçlü yanlarınızı iyi analiz edin. Hayal kurmada mütevazi olmayın. Hayalleriniz büyük olsun. Herkesin yapamadığını yapın, farklı olun. Yeniliklere açık olun. Araştırma ve öğrenmeye, kendinizi sürekli geliştirmeye açık tutun. Mesleki gelişmeleri sürekli takip edin ve öğrenmenin hayat boyu olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Köklü üniversitelerin mezunları ve mezunlarla oluşturdukları ilişkilerle anılmaktadır. En büyük hedefim; çalışan, öğrenci ve mezunlarla gönül köprülerin kurulduğu kurumsal aidiyet duygusu güçlü bir Ege Üniversitesidir. Üniversitemizin mezunlarıyla bundan böyle her zaman dayanışma içerisinde olacağız. Mezunlarımızın,  Üniversitemizle olan bağlarını bundan sonra güçlendirerek devam ettireceğiz. “Ege Üniversitesi Ailesinin Evladı”  teması ile güçlü bir Egeli ruhu oluşturacağız. Öğrencilerimiz ile arasındaki bu bağı, üniversite hayatı ile başlayan, mezuniyetle biten bir zaman dilimiyle sınırlı tutmayacağız. Üniversitemiz ile bağlarınızı sürdürmenizi, birbirinizle daima yakın temasta olmanızı tavsiye ediyorum. Henüz hayatın başındasınız. Bundan sonra önünüzde daha çetin bir yol var. Ama şunu asla unutmayın, sizler bu ülke için çok önemli birer değersiniz. Her birinizi en iyi yerlerde ve görevlerde görmekten gurur duyacağımızı belirmek isterim. Hepinizin gelecekle ilgili hayallerinizin ve hedeflerinizin gerçekleşmesini dilerim” diye konuştu.

“Üniversite - iş dünyası ilişkilerini geliştiriyor”

Bu etkinlik üniversite ve iş dünyası ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli rol oynayacağını ifade eden Prof. Dr. Süheyda Atalay, öğrencilerin kendi hedefleri doğrultusunda bu tür etkinlikler düzenlemelerinden ve katılan firma temsilcilerinin bir araya gelinmesinden memnun olduğunu belirtti. Prof. Dr. Atalay “Kariyer Günlerini firmaların eleman seçiminde etkili olacak etkin bir özgeçmiş havuzu oluşturmalarına katkıda bulunmak, şirketlerle ara sınıf öğrencilerini buluşturarak bu öğrencilerin staj olanağı bulmalarına yardımcı olmak, geleceğin mühendislerini firmalarla tanıştırma ortamını oluşturmak amacıyla gerçekleştiriyoruz” dedi.

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk ise iş yaşamından önemli kesitleri aktararak gençlere çalışma hayatına ilişkin öğütler verdi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.