Ardahanlı çocuklar Efes Selçuk'ta ağırlanacak!

Ardahanlı çocuklar Efes Selçuk'ta ağırlanacak!

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel,  Ardahan Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez  düzenlenen “Ardahan Kültür Sanat Günleri” etkinliğinde “Yerel Yönetimler ve Kültür Sanat” Paneli’ne konuşmacı olarak katıldı. 

Ardahan Kültür Sanat Günleri’ne konuşmacı olarak katılan ve konuşma öncesi tarım ve hayvancılık konusunda son derece önemli yerleşim alanlarından biri olan Ardahan'ı gezip doğasını koklayan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, katıldığı panelde yine çocukların yüzünü güldürdü.  Başkan Sengel, gezip gördüğü Doğu Anadolu Bölgesi’nin mükemmel topraklarında hissettiği duyguyla, Doğu ve Batı'yı buluşturan son derece önemli bir projeyi gündeme taşıyarak; GÖNÜL DAĞI KARDEŞLİK BAĞI Projesi’nin  teklifini sundu. Başkan Sengel'in bu projesine Ardahan Belediyesi’nden tam destek gelirken; proje tüm katılımcılar tarafından da dakikalarca alkış aldı.

whatsapp-image-2019-10-05-at-22.00.58-(1).jpeg

ARDAHAN ÇOCUKLARI EFES SELÇUK'TA AĞIRLANACAK

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in daveti üzerine Ardahan Kültür Sanat Günleri’ne konuşmacı olarak katılan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; bir arada yaşama kültürü çerçevesinde Ardahanlı çocuklar ile Efes Selçuk’un çocuklarını birleştirecek önemli bir projeye imza attı. Ardahan'ın gezip havasını kokladıktan sonra katıldığı panelde Efes Selçuk Belediyesi olarak “Gönül Dağı Kardeşlik Bağı” projesini hayata geçirmek istediklerini teklif eden Başkan Sengel, bu projeyle Ardahan’ın çocuklarını yaz tatilinde Efes Selçuk’ta ağırlamaktan büyük onur duyacaklarını ifade etti.

whatsapp-image-2019-10-05-at-22.03.54.jpeg

KARDEŞLİK BAĞI KURULACAK

3-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte aralarında CHP'li Milletvekilleri,  Belediye Başkanları ile birçok önemli şair ve yazarların katıldığı Ardahan Kültür Sanat Günleri’ne İzmir’den Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Köy Koop İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer de katıldı.

Başkan Sengel, panelde    sunmuş olduğu proje ile Ardahan’ın çocuklarını yaz tatilinde Efes Selçuk’un çocuklarıyla buluşturmak istediğini belirtti.  “Gönül Dağı Kardeşlik Bağı” Projesi ile Ardahanlı öğrenciler yaz tatillerinde Efes Selçuk’u hem tanıyacak, hem de kentin çocuklarıyla kardeşlik bağı kuracak. 

whatsapp-image-2019-10-05-at-22.00.58.jpeg

AMAÇ BİR ARADA YAŞAMA KÜLTÜRÜNÜ KAZANDIRMAK

Bir arada yaşama kültürünü çocuklarda geliştirmeyi, Efes Selçuk’u Türkiye’nin doğusunda yaşayan çocuklara tanıtmayı amaçlayan projenin kendisini çok heyecanlandırdığı ifade eden Başkan Sengel; “Ardahan Belediyesi tarafından düzenlenen Ardahan Kültür Sanat Günleri ülkemiz için önemli bir projenin başlamasına da vesile oldu. Düşündük ki Efes Selçuk ile doğunun bu güzel kenti arasında bir köprü kuralım. Bu köprüyü de en sağlam şekilde çocuklarımızla kurabiliriz. Yaz tatilinde Ardahan’dan gelecek olan 20 öğrenci Efes Selçuk’ta Köy Akademilerimizin çocukları ile bir araya gelecekler. Onları bir hafta boyunca kentimizde misafir edeceğiz" dedi.

Ardahanlı 20 öğrencinin Köy Akademilerindeki arkadaşlarıyla birlikte Efes Selçuk’un tarihi yerlerini gezerek;  Pamucak sahilinin denizi ile buluşacaklarını kaydeden Başkan Sengel,  "Öğrencilerimiz; ülkemizdeki belki de hiç gelmedikleri bir kentin doğal ve tarihi güzelliklerini tanıyacaklar. En önemlisi de bir arada yaşama, birlik içerisinde olma kültürünü erken yaşta kazanacaklar” diye konuştu.

whatsapp-image-2019-10-05-at-22.03.54-(1).jpeg

Doğu ve Batı'yı buluşturan son derece önemli bir projeye daha imza atan  İlham Veren Kent Efes Selçuk’un Belediye Başkanı Sengel, Gönül Dağı Kardeşlik Bağı Projesi’ni zamanla başka illeri kapsayacak şekilde genişletmeyi hedef edineceklerini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.