Arka Sokaklar'a Tepki Büyüyor

Arka Sokaklar'a Tepki Büyüyor

Türk Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı'ndan Arka Sokaklar'a tepki.

Bir açıklama yapan Ahmet Doğruyol Arka Sokaklar'da sağlıkçılar için kullanılan dile tepki gösterdi.

Televizyondaki film sahnesi de olsa kimse sağlık çalışanlarını rencide edemez..

Kanal D ekranlarında yayınlanan Arka Sokaklar dizisinin 7 Ekim 2016 tarihindeki 411.bölümünde bir sahnede ‘’ambulans’ ’ile ilgili olarak oyuncuların söyledikleri sözler tüm 112 Acil Servis ve sağlık çalışanlarımızı derinden üzmüştür.
Söz konusu film sahnesinde oyucuların;

-‘’Ambulans nerde kaldı’’
-‘’Ya Ambulans nerde kaldı’’
-‘’Nerde kaldı lan bu canına yandığımın Ambulansı’’
-‘’Nerde Kaldı Ambulans usta 50 keremi arayacağız.’’
-‘’Başlıcam şimdi ya .! Tekrar arayın şunu gerekirse 50 kere daha arayın ‘’
-‘’Abi yaklaştık demişlerdi en son , nasıl bu kadar uzun sürüyor ya .’’
-‘’Nerdeler o zaman ‘’
Gibi ifadeler; vatandaşlarımıza gece gündüz 24 saat kesintisiz hizmet veren sağlık çalışanlarımıza karşı itibarsızlaştırma, kin nefret uyandırma, aşağılama gibi sonuçlar doğurabileceği kaçınılmazdır.

112 Acil Ambulans ekiplerimiz İl Ambulans Servisi Çalışma Yönergesine göre kesintisiz hizmet vermektedir. Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre çağrı, telefon veya diğer vasıtalar ile gerçekleştirilir, değerlendirilir ve uygun ekip ya da ekiplerin sevki Komuta Kontrol Merkezi tarafından yapılır.

Yönetmeliğe göre, ambulanslarımız şehir merkezlerinde 10 dakika da, kırsal bölgelerde ise 30 dakika içerisinde ilgili olay yerine ya da adrese ulaşmaktadır. Bölgeye en yakın ambulans görevde ise, onun yerine bölgeye en yakın ekip ya da ekiplerin olay yerine ulaşması gerçekleştirilir.
112 ambulanslarımızın olay yerine ulaşmasında trafik yoğunluğu, trafikteki diğer araç sürücülerinin duyarlılığı, yol ve hava şartları gibi pek çok çevresel faktörün de göz önünde  bulundurulması gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığında ve 112 ambulanslarında görev yapan görev yapan tüm sağlık çalışanlarımız görev sorumluluğunun bilincindedir. Güvenlik görevlilerinin olmadığı terör, kavga, şiddet ortamlarına girerek önce insan diyerek; dil, din, ırk, mezhep, meşrep gözetmeksizin tüm insanlara gerekli müdahaleyi yapan sağlık çalışanlarımız takdir edilmeyi herkesten çok hak etmektedirler.  


Son zamanlarda Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin hızla tırmandığı günümüzde bir filmin senaryosunun sağlık çalışanlarını itibarsızlaştırıcı değil, onure edici olmasını beklerdik. 

Türk Sağlık Sen olarak, filmin yayınlandığı kanaldan, filmin yönetmeninden, oyuncularından sağlık çalışanlarına bir özür borçlarının olduğunu ifade etmek isteriz. 
Temennimiz Sağlık Çalışanlarımıza bundan sonraki süreçte hak ettikleri değerin verilmesi, takdir edilmeleri, toplumda yanlış algı oluşmasına sebep olacak ifadelerden kaçınılmasıdır. Bu tür ifade ve davranışlar sağlık çalışanlarına karşı toplumda güven ve itibar kaybına yol açabilecek ve hedef gösterilmesine neden olacaktır.

Ahmet DOĞRUYOL

Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.