Aşırı Terleme Nasıl Tedavi Edilebilir?

Aşırı Terleme Nasıl Tedavi Edilebilir?

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Bilkay, aşırı terlemenin tedavisinin mümkün olabileceğini ifade etti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr Ufuk Bilkay, aşırı terleme şikayetinin botoks uygulaması ile tedavi edilebildiğini açıkladı.

Estetik Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Ufuk Bilkay, insanların bahar ve yaz mevsimlerinden en çok şikayet ettikleri konuların başında terlemenin geldiğini söyledi. Terlemenin vücudun doğal işleyişinin bir sonucu olduğunu belirten Dr. Bilkay, "Normal doz terleme sağlıklı bir durumdur. Ancak koltuk altı ve ayak tabanında aşırı terlemesi (hiperhidroz) olan kişilerin bu rahatsızlığı son yıllarda botoks uygulaması tedavi edilebilmektedir" dedi.

EN UYGUN DÖNEM YAZ BAŞI

Rahatsızlığın en çok koltuk altı ve ayak tabanı bölgelerinde görüldüğünü ifade eden Dr. Bilkay, "Aşırı terlemenin ( hiperhidroz) botoksla tedavisinde amaç terlemeyi tamamen ortadan kaldırmak değildir. Normal doz da terleme zaten sağlıklı bir durumdur. Amaç aşırı terlemeyi normal düzeye düşürmektedir. Botoks her uygulamada 6 ay civarında etki gösterir. Ancak kışın aşırı terleme azaldığı için terleme amaçlı botokslar bahar ve yazın başında yapılırsa hastayı memnun eden sonuçlar sağlar. Btoksun en fazla yarar sağladığı bölge koltuk altı" diye konuştu.

ETKİSİ 5-6 GÜN İÇERİSİNDE BAŞLAR

Aşırı terlemenin sinirsel uyarılara bağlı olarak meydana geldiğini vurgulayan Dr. Bilkay, şu bilgileri verdi: "Bu tedavide koltuk altı el ayası ve ayak tabanına uyuşturucu krem uygulanıyor. Bu bölgeyi işlem sırasında buz uygulayıp soğutuyoruz. Bu işlem muayenehane şartlarında yapılır. Hasta hemen normal hayatında dönebilir. Botoksun etkisi 5-6 gün civarında başlar ve 12 gün civarında tamamlanır . Tedavi gören kişilerin terleme şikayetleri tüm yaz boyunca ortadan kalkar"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.