Aşıyı bulmak 5 yılı bulabilir!

Aşıyı bulmak 5 yılı bulabilir!

Avrupa İlaç Kurumu, Kovid-19 aşısının "en iyimser senaryo" dahilinde bir yıl sonra hazır olacağını açıkladı. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Baş Bilim İnsanı Soumya Swaminathan ise, Kovid-19'u kontrol altına almanın 4 ila 5 yıl sürebileceğini söyledi. Virüse tam etki edecek aşının, 1 yıl içinde bulunması uzmanlar tarafından iyi bir gelişme olarak yorumlanıyor.

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip koronavirüse karşı hem aşı hem de ilaç bulma çabaları sürüyor. Konu ile alakalı bir açıklama yapan Avrupa İlaç Kurumu, Kovid-19 aşısının "en iyimser senaryoda" bir yıl sonra hazır olacağını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Baş Bilim İnsanı Soumya Swaminathan ise video konferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19'u kontrol almanın 4 ila 5 yıl arasında sürebileceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde DSÖ, koronavirüs ailesinin ne kadar zor, aldatıcı ve değişkenlik içeren bir tür olduğunu açıklayarak aşının uzun zaman alabileceğini duyurmuştu. Kovid-19'a karşı etkili olacak bir aşının 1 yılda hazır hale getirilmesi, uzmanlar tarafından iyi bir gelişme olarak yorumlanıyor. Zira en basit bir virüste bile ufak bir mutasyon aşıda ciddi değişiklikler yapılmasına neden oluyor.

DSÖ Acil Durumlar Birimi Başkanı Dr. Mike Ryan da Kovid-19'ın HIV virüsü gibi kalıcı hale gelebileceğine işaret ederek, "Bu virüs toplumlarımızda endemik olarak kalabilir. HIV gitmedi, virüsle anlaştık, tedavileri ve önleme yöntemlerini bulduk. İnsanlar bu hastalıktan daha önce olduğu kadar korkmuyorlar ve HIV'li insanlara uzun ve sağlıklı yaşamlar sunuyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.