Askerlik yapmayan vekil adayından ilginç "bedelli" mesajı!

Askerlik yapmayan vekil adayından ilginç "bedelli" mesajı!

AK Parti'nin İzmir milletvekili adaylarından Koray Battal'ın bedelli askerlik ile ilgili attığı tweet tartışma konusu oldu.

AK Parti'nin İzmir milletvekili adaylarından Koray Battal'ın bedelli askerlik ile ilgili attığı tweet tartışma konusu oldu. Tweetin altına cevap yazan vatandaşların birçoğu, "söz değil karar alın" şeklinde tepki verirken partililer ise "askerlik sorunu var kendisi için tweet atmış" şeklinde yorumda bulundu.

24 Haziran tarihinde yapılacak olan Genel Seçimlere sayılı günler kala milletvekili adaylarının attığı mesajların sayısı da atıyor. Bunlardan biri de AK Parti'nin İzmir 1. Bölge 11'inci sıra adayı Koray Battal... 25 yaşında olan ve avukatlık mesleği ile uğraşan Battal'ın resmi Twitter adresinden önceki gün sahur vakti attığı; "Sn. Başbakanımızın da ifade ettiği gibi askerlik çağı gelmiş genç kardeşlerimizin sesine kulak vermek gerekir. Hayat mücadelesi içinde çeşitli gerekçelerle askere gidemeyen kardeşlerimizin sorununu yine AK PARTİ çözecektir. Unutmayalım; #yaparsaAKPARTİyapar #bedelliaskerlik" mesajı sosyal medyada gündem oldu. 

d6e122bc-9d26-4d17-819c-f08d13dda375.jpg

Sosyal medyada AK Parti'nin en çok eleştirildiği ve başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve çok sayıda AK Partili üst düzey bakan ve yöneticisi tarafından "Şehitlerimizin olduğu bu dönemde bedelli askerlik gündemimizde yok" şeklinde cevplandırılan bedelli askerlik talebi içeren tweete çok sayıda cevap geldi. Bedelli askerlik beklentisi olanların neredeyse tamamına yakını konuya ilgili söz verilmesi yerine karar alınması talebini dile getirerek çözümü Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile göstermesi dikkat çekti. Bazı kullanıcıların ise bu tweet üzerinden AK Parti'ye sert eleştirilerde bulunması da gözden kaçmadı.

O tweeti kendisi için attı iddiası!

Bu arada AK Parti İzmir 1'inci Bölge 11'inci sıra adayı Koray Battal'a kendi partililerinden de tepki geldi. Partililer; Battal'ın tweet attığı bedelli askerlik konusunda AK Parti'ye yoğun eleştiri yapıldığı hatırlatarak, "Partimizi yıpratmak için yoğun şekilde dile getirilen bir konuda tweet atması yanlış olmuş. Sayın vekil adayı kendisi askerlik yapmadığı için kendi askerlik sorunu için tweet atmış" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Şehitlerin ruhu incindi!

Partililerin ve vatandaşların bir tepkisi de şehit haberlerinin geldiği bir dönemde AK Partili Milletvekili adayı Koray Battal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarının aksine açıklama yapması oldu. Tepki gösteren kesimin, "Açıklama, şehitlerimizin ruhunu incitmiştir" ifadeleri dikkat çekti.

Kaynak: Gerçek Haberci
              Akmedyahaber
              Gazete Ege
              Öncü Şehir

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.