ASKON İZMİR’DEN CHARLİE HEBDO TEPKİSİ

ASKON İZMİR’DEN CHARLİE HEBDO TEPKİSİ

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü Peygamberimize hakaret karikatürlerini tekrar yayınlamasını şiddetle kınadığını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü , Charli Hebdo Dergisi’ne tepki gösterdi.

"Charlie Hebdo Dergisi’nin 1,6 milyar İslam aleminin hassasiyetlerini göz önünde bulundurmayıp ’Alemlere Rahmet Olarak’ gönderilen Sevgili Peygamberimizi karikatürize etmesini, bu çirkin hareketi basın özgürlüğü kisvesi altında sunan ve savunan her türlü söylem ve neşriyatı kınıyoruz.

Tüm İslam Aleminin Peygamberimizin resim, karikatür, heykel veya benzeri yollarla teşbih ve tavsiflerinin yapılması uygun görülmediği açıkça belli iken, toplumun dini hassasiyetlerini göz önünde bulundurmadan, infial yaratan bu olaya bizim kayıtsız kalmamız mümkün değildir. İfade ve basın özgürlüğü adı altında hiçbir kişi, kurum veya kuruluşun dini değerlerimizle uğraşmak ve bunları hafife almak gibi bir harekete ne hakkı ne de haddi vardır. Yapılan bu davranışların bilinçli bir tahrip hareketi olduğu ve toplumu provoke ettiği açıktır. İslamafobiyi destekleyen bu aşağılık zihniyetle mücadelemiz kıyamete kadar devam edecek!

Fransız Hükümeti böyle bir yayımın yapılmasını engellemelidir

Fransız Hükümeti ikinci kez İslam dini mensuplarını rencide edeceği aşikâr olan hakaret içeren karikatürlerin yeniden yayımlanmasının önüne geçerek, dünya üzerindeki inanç sahibi mensuplarının tepkisini almaktan kaçınmalıdır. Böyle bir saldırı hangi din ve inanca karşı yapılırsa yapılsın vicdanlarda aynı tepkiyi alacağı inancı içerisindeyiz. Bu konuda somut ve nihai adımlar atarak böyle bir yayımın yapılmasını engellemelidir. “Fikir özgürlüğü inanç özgürlüğünün üzerinde olamaz”. Bu nedenle tüm dünya liderlerini Charlie Hedbo tarafından atılacak bu ikinci yanlış adımın önlenmesi adına girişimde bulunmaya davet ediyoruz. Dedi..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.