ASKON İzmir'den yüksek faiz açıklaması!

ASKON İzmir'den yüksek faiz açıklaması!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü, Merkez Bankası (MB) Para Politika Kurulu tarafından politika faizini 200 baz puan artırarak yüzde 19’a çıkarmasını değerlendirdi. 

Yüksek faizin canlarını yaktığını belirten ASKON İzmir Şube Başkanı  Şerafettin Gücü, ‘yatırıma ve harcamalara ihtiyacımız olduğu bir ortamda faiz artışı yaşanması canımızı yakıyor. Bu alanda farklı kategoride yer almak ise canımızı sıkıyor.’ dedi.

ASKON İzmir Şube Başkanı Gücü konuya ilişkin şunları ifade etti;

Merkez Bankası enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve orta vadeli enflasyon görünümü üzerindeki riskler dikkate alınarak önden yüklemeli ve güçlü bir ilave parasal sıkılaştırma yapılmasına karar veriliğini belirterek politika faizini baskılayıcı unsur olarak arttırma yönünde karar verdi. Lakin ülke olarak istihdamın artması, ekonomi çarklarının hızlanması açısından yatırım ve harcamalara ihtiyacımız var. Faizler yukarı yönde olduğu sürece yatırım ve harcama ortamından bahsetmek çok zor. Birçok sektör bu karardan olumsuz etkilenmektedir. İnşaatçı binalarını, otomotivci otomobilini satamaz. Ha keza hane halkı ve küçük esnaf pandemi döneminde sıkıntı çekmektedir. Yatırım yapmak isteyen de riske girmeyi tercih etmeyip cazip faizle kolaya kaçmayı tercih eder.  Yüzde 19’a çıkan bir politika faizi bu alanda bizi ayrı bir kategoriye sokuyor. Dünyanın gelişmiş ülkeleri eksi değerlerde faiz politikası yürütürken, ekonomik ambargo altındaki İran ile bile yarışır seviyeye geldik. Bu da açıkçası canımızı sıkıyor.

_mg_8356.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.