Aslan Sayım Sordu, Simge Tertemiz Cevapladı! 

Aslan Sayım Sordu, Simge Tertemiz Cevapladı! 

Köşe yazarımız Aslan Sayım, Simge Tertemiz ile söyleşti...

O Türkiyenin en güzel kadınlarından biri 2004 yılında Best Model yarışmasında Türkiye güzeli ünvanını kazandı. Güzelliğine bütün kapılar ardına kadar açıldı. Çok güzel bir anne! Son zamanların en güzel sunucusu Simge Tertemiz ile çok özel röportajım sizlerle... 

Modelliğe nasıl başladın? Bize bu camiaya ilk girdiğin dönemi anlatır mısın? 

Simge Tertemiz: Modelliğe ilk olarak 15 yaşında Neşe Erberk ajansta eğitim alarak ve hemen akabinde  Best Model of Turkey yarışmasına ailemin muvaffakatnamesi ile katılıp  2002 yılında gelecek vadeden seçildim fakat bu derece beni ve hayallerimi hiç tatmin etmemişti..2004 yılında tekrar Best Model of Turkey yarışmasına katılıp Türkiye 1. si olarak profesyonel anlamda modelliğe başladım..

iste-benim-stilim-simge-tertemiz-kac-kilo.jpg

17 yaşında Best Model of Turkey birincisi seçildin. Türkiye güzeli olmak nasıl bir duyguydu? 

Simge Tertemiz: Türkiye güzeli olmak ve Ülkemi Türkiye’nin en iyi modeli olarak temsil etmek bana tabiki çok büyük bir gurur ve sorumluluk duygusu getirdi..Best Model seçildiğim dönemlerde henüz çok küçüktüm17 yaşında ülkemi temsil etmek üzere Çin ‘de 96 ülke ile yarışarak dünyada 5. Seçildim...o yaşlarda bu gururu idrak etmek zor olsa da yapmış olduğum meslek ve bana getirmiş olduğu her güzellik için minnettarım

Bu birincilik sana hangi kapıları açtı? Ayakta kalmak için çok çaba sarf ettin mi? 

Simge Tertemiz: Birincilik ve dünyadaki tescillerim bana modellik anlamında  o dönemlerin  büyük üstadları ile  çalışma ve profesyonel anlamda mesleğimi idame ettirebilmem için bir çok kapı açtı diyebilirim..Ayakta kalabilmek için çok çaba sarfettim  tabiki.. bizlere öğretildiği gibi mesleğime saygı duyarak,azim ve büyük disiplin içerisinde bugünlere kadar çizgimi korudum diyebilirim..

image1-008.jpeg

Genelde Türkiye güzeli olduktan sonra herkes oyuncu oluyor. Sen bu alanda ilerlemeyi tercih etmedin neden? 

Simge Tertemiz: Evet oyunculuk deneyimlerim oldu..güzel projelerde gerçekten iyi oyuncularla oynama fırsatı yakaladım fakat kariyerimin tam zirvesine tırmanmaya başlıyacağım dönemlerde Allah bana çok daha özel  ve bir o kadar kutsal bir görev verdi ve anne oldum.. bir taraftan sunuculuk ve modellik kariyerimi sürdürmeye çalışırken diğer taraftan oyunculuk ve anneliği bir arada yürütemedim ben.. kaldı ki her zaman söyledim Oyunculuk Aşk işi..gönülden bağlanmak gerekiyor..meşakat ve ciddi zaman harcamayı gerektiren,ruhunuzla,yaşamınızla  tam bir ahenk içerisinde yakalamanız gereken ciddi bir emek ..kısacasıben o ahengi yakalayamadım ve kendimi oğluma, modellik,sunuculuğa adadım diyebilirim..

image2-009.jpeg

Türkiyenin en güzel kadınlarından birisin. Bunu iltifat olarak söylemiyorum ki tescillendi. Güzelliğini neye borçlusun cildine uyguladığın özel bakımları bizimle paylaşır mısın? 

Simge Tertemiz: Çok teşekkür ederim. Artık yaşım ilerlemeye başladı 32 yaşındayım ve dolayısı ile zamana meydan okumak zorundayım...bunun için elimden geldiğince spor yapıyorum,sağlıklı besleniyorum,cildim için ise özellikle yaptığım bir şey yok herkesin bildiği şeyler..prp,cilt temizliği,karbon peeling vs yaptırıyorum ve hergün düzenli olarak nemlendiricilerimi kullanıyorum..

Sence Türkiyenin en güzel kadını kim? 

Simge Tertemiz: Bence hala gelmiş geçmiş en güzel 3 kadın; Nebahat Çehre,Defne Samyeli ve Şevval Sam.

Oğlun Kayra nasıl ? Anne oğul ilişkiniz nasıl? 

Simge Tertemiz: Oğlum Kayra ile çok sıkı ve bağlı Anne&oğul ilişkimiz var.Kayra bana çok düşkün ben de ona tabiki. Beraber büyüdük ve büyümeye devam ediyoruz.Hem anne,hem baba oldum ben küçük yaşta ve üstesinden gelemiceğimi düşündüğüm,karamsarlığa düştüğüm anlar da oldu..fakat çok güzel çıktık beraber..güçlü bir karakterim fakat oğlum bunu ikiye katladı diyebilirim...Fazlasıyla olgunlaştırdı beni Kayra..son nefesime kadar O nu çok seviyorum

Ekranlarda moda programlarının en çok olduğu dönemde birçok ünlü ismi bir araya getirip yarıştırdılar. Bu yarışmacılardan biri de sendin o programdan teklif gelse yine katılır mıydın?

Simge Tertemiz: hayır tekrar teklif gelse katılmazdım yapım şirketi ve sahibi çok sevdiğim saygı değer insanlar..çok güzel zamanlar geçirdik fakat 15 saat sürüyordu çekimler,kombinler,galalar,araştırmalar vs vs....şuan öyle bir takadim yok tamami ile Kayra ve okul ve Kayra nın refahı eğitimi odaklı yaşıyorum...

Bence o program da en şık giyinen ve dobra kişi sendin. Instagram sayfanı da inceledim ama hiç kötü giyindiğini görmedim. Bu modelliğin vermiş olduğu bir durum mu? Modacılar ile çalıştığın için tüyolar mı aldın? 

Simge Tertemiz: çok teşekkürler. Tabiki modelliğin getirmiş olduğu vizyon diyelim

simge-tertemiz_1685680.jpg

Ünlü modacı Hakan Akkaya seni o programda egolu ve kibirli bulduğunu söylemişti. Sende ‘’Hayatım boyunca kibirli ve egolu insan olmadım’’ diyip gözyaşlarına boğulmuştun. Dış görünüşün havalı ve alımlı olduğu için mi böyle bir yakıştırma da bulundu? 

Simge Tertemiz: Evet dış görünüşümün öyle olduğunu beni tanıyana kadar hemen hemen herkes söyler..alakası yok aslında ben çok içimizden biriyim ve kibirin şeytana ait bir duygu olduğunu düşünenlerdenim Kibir insana yakışmaz...sıkça duyduğum ve duyduğumda beni mutlu eden cümle”aaa hiçte dışardan göründüğün gibi değilmişsin..çok sıcakkanlısın”...

Teşekkürler, sevgiler...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.