"Aslında Gümrükçü değil, Soyer kazanmış olacak!" Necati Bahçeci yazdı

"Aslında Gümrükçü değil, Soyer kazanmış olacak!" Necati Bahçeci yazdı

Usta gazeteci Necati Bahçeci, İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Adayı olduğunu açıklayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü hakkında köşe yazısı yazdı.

Usta gazeteci Necati Bahçeci'nin köşe yazısı;

Bir süredir CHP İzmir kulislerini dolaşıyorum. Nisan ayında yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekilliği seçimi, partililerin ilk gündem maddesi olmuş adeta.

2019’dan bu yana Büyükşehir Belediye Başkanvekili, Meclis Birinci Başkan Vekili ve İBB’de CHP Meclis Grup Başkanvekilliği görevlerini sürdüren Mustafa Özuslu’nun Grup Başkanvekilliğini bırakmak istediğini ifade etmesinin ardından parti meclis grubunda olduğu kadar örgütte de hareketlenmeye yol açtı. CHP kulislerinde Bülent Sözüpek, Ceyhan Kayahan, Murat Aydın, İrfan Önal ve Cenap Börühan gibi isimlerin dolaştığı konuşulurken, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü flaş bir şekilde adaylık açıklamasında bulundu.

Bu çıkışın ardında mesaj ve amaç tartışması yapıladursun, örgüt ve meclis grubu Gümrükçü’ye destek vererek ne demek istemişti? İllaki, karşı çıkan da oldu. “Gümrükçü olmaz” diye kulislerde bazı belediye başkanları karşı çıkarken, bazı ilçe belediye başkanları kapı arkalarında konuşmak yerine açıktan destek verdi. Fakat, İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı net bir açıklama yapmadı.

dsc-7465.jpg

Bu arada, Gümrükçü, Soyer’i işaret ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanı bizim büyüğümüz. Onun başarılı olması için üzerimize düşeni yaparız. – Aday olma- derse, olmayız. Ona rağmen bir hareket içinde değiliz” açıklamasında bulundu.

Süreç içinde CHP’de başkanvekilliği tartışmasını bu kadar önemli kılan aslında başka sıkıntıların olmasıdır. Kulis bilgilerine göre; Soyer yalnız bırakıldı. Dışarıdan gelenler CHP’yi karıştırıyor. Kongreler yapılmayınca örgüt dinamiği zayıfladı. Muhalefete yeterli çıkışlar yapılamıyor.

Peki, Gümrükçü bu sıkıntıları nasıl giderecek? Diplomasi dilini iyi bilen, uzlaşmacı bir siyaset takip eden Utku Başkan, 18 yaşında politikaya girdiği CHP’de değişik kademelerde görev yaparak örgüt içinden geldiğini de ortaya koyuyor.

kapak-134644-1.webp

Bir yönüyle yükünü artıracak olan Utku gümrükçü; aslında seçilince tek kazanan olmayacak. Tunç Soyer kazanacak, partisi kazanmış olacak.

Grupta oylama kapalı yapılır ve meclis üyeleri serbest bırakılırsa Çiğli Belediye başkanı seçilebilir. Ancak, Soyer ve Yüce’yi ikna edenler Gümrükçü’nün önünü kesebilir. Bunu yaşayıp göreceğiz.

Bir başka merak edilen konu ise; AK Parti’de grup başkanvekilliği seçimi olacak mı? Yeni adaylar var mı? Gümrükçü seçilirse ne olur? Bu ve benzeri sorular da Nisan da cevap bulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.