AstraZeneca aşısı olan hemşire komaya girdi

AstraZeneca aşısı olan hemşire komaya girdi

AstraZeneca aşısı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Gürcistan'da AstraZeneca aşısı olan 27 yaşındaki bir hemşirenin komaya girdiği açıklandı.

Koronavirüse karşı geliştirilen ancak yan etkilerinden endişe edildiği için çok sayıda ülkede kullanımı askıya alınan Oxford-AstraZeneca aşısına karşı soru işareti büyüyor. Son olarak Gürcistan'ın Ahıska kentinde AstraZeneca aşısı uygulanan bir hemşirenin komaya girdiği ortaya çıktı. Başkent Tiflis'ten 200 kilometre uzaklıktaki Ahıska kentinde İmedi Kliniğinde Oxford Üniversitesinin ilaç şirketi AstraZeneca ile geliştirdiği aşı uygulandıktan sonra komaya giren 27 yaşındaki hemşire Tiflis'e nakledildi.

273106_814x458.jpg

HEMŞİREDE ALERJİK REAKSİYON TESPİT GELİŞTİĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Kovid-19 aşılama sürecinin 15 Mart'ta AstraZeneca ile başladığı ülkede konu ile ilgili açıklama yapan Ulusal Hastalık Kontrol ve Halk Sağlığı Merkezi Başkanı Amiran Gamkrelidze, hemşirede anafilaksi (hemen tedavi edilmesi gereken ciddi, potansiyel olarak hayatı tehdit eden alerjik bir reaksiyon) geliştiğinin tahmin edildiğini söyledi.

TEDAVİ İÇİN TİFLİS'E GETİRİLDİ

Komaya giren hemşirenin tedavisi için Tiflis'e getirildiğini aktaran Gamkrelidze, "Doktorlar kesinlikle onun hayatını kurtarmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklardır." dedi.

Gamkrelidze, akşam toplanacak Sağlık Bakanlığı Aşı Komitesinde ülkedeki aşılama kampanyası ve nasıl devam edileceği konusunda karar alınacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.