Asuman Ali Güven aday olacak mı? Açıkladı

Asuman Ali Güven aday olacak mı? Açıkladı

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'den flaş açıklama

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 7 Ocak’ta yapılacak il kongresinden sonra göreve devam etmeyeceğini belirterek, “7 Ocak’tan sonra göreve devam etmem konusunda eğilim, destek oluşmadı. Destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum ama yeterli şekilde ‘devam’ denmediği için geri çekiliyorum” dedi. 

CHP İzmir, 7 Ocak’ta il kongresine gidiyor. CHP İzmir İl Başkanlığını yürüten Asuman Ali Güven, göreve devam etmesi için örgüt içinde yeterli eğilim ve desteği görmediği gerekçesiyle 7 Ocak’tan sonra göreve devam etmeyeceğini açıkladı. Güven, “Ben görevdeki bir il başkanıyım. ‘Göreve devam’ diye bir görevlendirme örgütte yapılmadı. Biz de görevimizi 7 Ocak’ta teslim edeceğiz. Ben görevimin başındayım. 7 Ocak’tan sonra göreve devam etmem konusunda eğilim, destek oluşmadı. Destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum ama yeterli şekilde ‘devam’ denmediği için geri çekiliyorum. 7 Ocak’ta görevimi teslim ediyorum. Burada ilçe başkanları ve ilçe örgütlerinin tavrından bahsediyorum. Bu tavır, görevimi devam ettirme noktasında olmadı. İlçe örgütlerim benim görevimi devam ettirme noktasında ağırlıklı bir destek göstermediler. Ben de bunları dikkate alarak bu eğilime katkıda bulunmaya çalışıyorum ve ‘peki, siz yeni bir arayışla yeni adaylarla bu süreci değerlendirin, yeni bir başkan belirleyin’ diyorum. Bu konuda hiçbir kırgınlığım yok” diye konuştu.

“Eğilimi daha güçlü beklerdim”

Son görevini 7 Ocak’a kadar layıkıyla yapacağını vurgulayan Güven, ilçe başkanlarının görevi devam ettirmesi konusunda yeterli desteği ve katkıyı göstermediğini söyledi. Bazı ilçe başkanlarının olumlu desteklerinin olduğunu ancak bazı ilçe başkanlarının de sessiz kalmayı tercih ettiğini ifade eden Güven, şöyle devam etti: “Bizim yolu devam ettirmemizin doğru olmayacağını düşündüm. Tabii ki bu ilçe başkanlarımızın kararıdır, benim görevi devam ettirmem konusunda yeterli bir katkıyı, isteği göstermediler. Böyle bir eğilim görmedim, destek görmedim. Bazılarının var ama yeterli görmedim. Daha güçlü beklerdim. Görevimizi devam ettirmemiz noktasında bir anlayışın gerçekleşeceğini, yarışın olmayacağını tahmin ediyordum ama bunun karşılığı yeterli olmadı.”

“Görevi 7 Ocak’ta sonlandıracağız”

Kongrede aday olacak kişilere de başarılar dileyen Güven, “İki güçlü aday arkadaşımız var. İkisi de önem verdiğim arkadaşlarım. Onlar bu yarışa giriyorlar. Kendilerine başarılar diliyorum. Layıkıyla bu görevi yapacaklarını düşünüyorum ve bizim de onlara her türlü desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum. Bugün de görevimizi en iyi şekilde yapacağız ve 7 Ocak’ta sonlandıracağız” dedi.

“Herkese eşit mesafede olmaya çalıştım”

Kongrenin demokratik bir ortamda yapılması çabası içerisinde olduklarını dile getiren Güven, şöyle konuştu: “Sürecin sonuna geldik. Güzel bir kongre yapma çabası içerisinde olduk. Kongremiz demokratik bir ortamda yapılsın diye bir çabamız oldu. İlçeler kendi iç dinamikleriyle kongrelerini yaptılar. Sonuçta da il kongresi süreci başlamış oldu. Parti fazla ayrışmasın, kendi içinde yarışlara yoğunlaşmasın, birlik beraberlik içinde bu işi derleyelim toplayalım istedik. Biz bir yönetimiz, resmi görevimiz var. Yönetim olarak ben görevimi tüm sorumluluk duygularını en iyi şekilde yapma gayreti içinde oldum. Herkesi kucaklamaya, herkese eşit mesafede olmaya çalıştım. Adil olmaya özen gösterdim ve arkadaşlarımı kucaklamaya çalıştım. İnanıyorum ki güzel ve başarılı bir çalışma yaptık.”

Güven, il kongresine kesin olmamakla birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.