Asya Uyku Kongresi İstanbul’da düzenlenecek!

Asya Uyku Kongresi İstanbul’da düzenlenecek!

“20. Türk Uyku Tıbbı Kongresi” ve eş zamanlı olarak yapılan  “7. Türk Uyku Tıbbı Tekniker ve Teknisyenliği Kongresi”, bugün (6 Ekim Pazar) yapılan “TUTD Yeterlilik Sınavı” ile sona erdi.

Diğer yandan kongre sürecinde sürdürülen ve Türkiye ile birlikte 13 Asya ülkesinin uyku tıbbı topluluklarının üye olduğu “Asian Sleep Research Society” (Asya Uyku Araştırmaları Topluluğu) (ASRS) yönetimiyle yapılan görüşmeler de sonuçlandı. Buna göre ASRS’nin, gelecek yılki kongresinin, 18-21 Kasım 2020 tarihleri arasında İstanbul’da yapılması kesinleşti.

Türk Uyku Tıbbı Derneği (TUTD)’nin organize ettiği kongreler devam ederken, Cumartesi günü gerçekleştirilen “Genel Kurul”  sonrası, yeni Yönetim Kurulu Başkanı olan Doç. Dr. Hikmet Fırat, yaptığı yazılı açıklamada, kongreler boyunca yaklaşık 200 uyku tıbbı hekimi ve teknikerinin yanısıra 2 de uluslararası uyku tıbbı otoritesini ağırladıklarını belirtti. Doç. Dr. Fırat’ın verdiği bilgiye göre, ASRS Başkanı Hintli uyku tıbbı hekimi Prof. Dr. Hrudananda Mallick ve yine aynı topluluğun genel sekreteri, Japon hekim Prof. Dr. Yuichi Inoue de bilimsel sunum gerçekleştiren konuklar arasındaydı. Sunumlarının ardından, ASRS’nin, her yıl bir üye ülkede düzenlediği “Asya Uyku Tıbbı Kongresi”nin; gelecek yıl Türkiye’de yapılmasına dönük olarak daha önce aldığı karar, TUTD yönetimi ve yabancı konuklarla birlikte istişare edildi. 

Doç. Dr. Hikmet Fırat, yazılı açıklamasında, bu sürecin sonunda, “2020 Asya Uyku Tıbbı Kongresi” nin, “21. Türk Uyku Tıbbı Kongresi” ile eş zamanlı olarak, İstanbul’da, 18-21 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti. ASRS’ye Türkiye ile birlikte, Çin, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, İsrail, Japonya, Kore Malezya, Pakistan, Singapur, Tayvan, Tayland uyku tıbbı topluluklarının da üye olduğunu kaydeden Fırat, şöyle devam etti: 

“Prof. Dr. Mallick ve Prof. Dr. Inoue, bize gelecek yılki kongreye, üye ülkelerin yanısıra üye olmayan Avustralya ve İran gibi ülkelerden de toplam 20 konuşmacı ve 150’ye yakın davetli olacağı bilgisini verdi. TUTD olarak, tüm konuklarımızı layıkıyla ağırlayacağımıza ve bu sürecin “Türk Uyku Tıbbı” alanına çok önemli yeni kazanımlar sağlayacağına, inanıyoruz.”        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.