Atatürk çocuklarına Menemen'de 3.kütüphane

Atatürk çocuklarına Menemen'de 3.kütüphane

"Atatürk Çocukları Kütüphaneleri olduğu sürece Atatürkçü Düşünce hep yaşayacaktır”

Menemen Belediyesi ve Haber Hürriyeti Gazetesi işbirliğinde, Menemen’in Bağcılar Mahallesi’nde 5 bin kitaplık “Atatürk Çocukları Kütüphanesi’ hizmete açıldı. Alaniçi ve Süleymanlı Mahalleleri’nden sonra 3. Atatürk Çocukları Kütüphanesi’ni Bağcılar’da hizmete açmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Atatürk Çocukları Kütüphaneleri olduğu sürece Atatürkçü Düşünce hep yaşayacaktır” dedi.

 

Son yerel seçimlerle birlikte köy tüzel kişiliğini yitiren Menemen’in Alaniçi ve Süleymanlı Mahalleleri’nden sonra Bağcılar Mahallesi’nde, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini taşıyan “Atatürk Çocukları Kütüphanesi’ kuruldu.

Haber Hürriyeti Gazetesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türkiye genelinde 25. ve Menemen Belediyesi ile işbirliği yaparak açtığı 3. Atatürk Çocukları Kütüphanesi, 1961-1964 yılları arasında Menemen’in Bağcılar Köyü’nde öğretmenlik yapan Köy Enstitüsü Öğretmeni Huriye Saraç ve oğlu Muzaffer Güler’in ismini taşıyacak. Bağcılar Mahallesi sakinlerinin yanı sıra, komşu köylerde yaşayan öğrenciler ve vatandaşlar da kütüphaneden faydalanacak.

 

Başkan Şahin’in önceliği Sosyal Belediyecilik

İzmir’in kıdemli Belediye Başkanlarından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, göreve başladığı 1999 yılından bugüne, insan yaşamını kolaylaştıran yol, su gibi pek çok Belediyecilik hizmetini gerçekleştirdiklerini ancak bundan da önemli olanın sosyal projeler olduğunu ifade ederek; “Belediyenin yerel hizmetleri arasından sadece yol, su, kanal, ulaşım gibi hizmetler yoktur. Sosyal projelere katkı koymak, bütün bu hizmetlerden daha üstündür. Biz minaresi olmayan Camilerimize minare de yapıyoruz, sıfırdan Camii ve Cem Evleri de yapıyoruz. Bazı yerleşim bölgelerimizde de böyle kütüphaneler açıp hemşerilerimizin hizmetine sunmaktan büyük onur duyuyoruz. İnsanları bilinçlendirmediğiniz zaman yaptığınız yolun, ulaşım yada su hizmetlerinin hiçbir kıymeti harbiyesi olmaz” dedi.

 

Başkan Şahin; “Atatürkçü Düşünceye sahip çıkmak adına insanlarımızı bilinçlendiriyoruz”

“Eğitimde Fırsat Eşitliği” yaratmak adına 2011 yılında Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi (MEBGEM)’ni hizmete açtıklarında, ilçe merkezinde bazı vatandaşların, doğu ve güneydoğudan göç eden vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Asalık’ta bu eğitim kurumunun hizmete açılmasını eleştirdiğini hatırlatan Başkan Tahir Şahin; “O dershaneyi Asarlık’ta yaparken, insanlarımızdan ‘Ne işin var doğulular, güney doğuluların arasına dershane yapıyorsun’ diye bir eleştiri almıştık. İlk yıl 800 öğrenciden sadece 8’i Menemen merkezde oturan vatandaşlarımızdandı. Şimdi 1100 öğrenciden 640’ı Menemen merkezden geliyor. Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Alevi, Sunni demedik. Hem bilinçlendiriyoruz, hem de kardeşleştiriyoruz. Bu Türkiye hepimizin. Bizim tek bir düşüncemiz var. Eğer biz insanlarımızı ne kadar çok bilinçlendirebiliyorsak,  Atatürkçü düşünceye o kadar çok daha fazla sahip çıkacağımızın altını çiziyoruz. Atatürk Çocukları Kütüphaneleri olduğu sürece bu vatan her zaman tek vatan olacaktır, bu bayrak her zaman tek bayrak olarak kalacaktır, bu devlet her zaman tek devlet olarak kalacaktır. Atatürk Çocukları Kütüphaneleri olduğu sürece, Bağcılar, Menemen, İzmir olduğu sürece Atatürkçü Düşünce hep yaşadı, hep yayacaktır” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

En çok kitap okuyana laptop hediye…

Geçtiğimiz Ramazan Ayı’nda Bağcılar’da verdiği iftar sofrasında, Köy Enstitüsü Öğretmeni Huriye Saraç’ın kütüphane kurma önerisiyle kendisine geldiğini ve burada verdiği söz doğrultusunda 3. Atatürk Çocukları Kütüphanesi’nin Menemen’e kazandırıldığını ifade eden Başkan Tahir Şahin; Atatürk Çocukları Kütüphaneleri’nin oluşumunda emeği geçen herkese tüm hemşerileri adına teşekkür etti. Başkan Şahin, özellikle çocuklara okuma alışkanlığı kazandırabilmek adına, 1 yıl içerisinde en çok kitap okuyana laptop hediye edeceğini de müjdeledi.

 

Saraç: “Bütün zorlukları unutturdunuz…”

Coşkulu açılış töreninde duygusal anlar yaşayan Köy Enstitüsü Öğretmeni Huriye Saraç ise konuşmasında, “Yaptığımız bütün zorlukları ve emeklerimizi unutturdunuz. Sayın Başkanımı minnet duygusuyla karşılıyorum, çok teşekkür ediyorum. Başkanım olmasaydı, bu kadarını yapamazdık. Kitap size bilmediklerinizi öğretir. Yavrunun ana kokusu vardır ya, kitabın da bir kokusu vardır. Kitabın kokusuna alıştığınızda katiyen bırakamazsınız. Ben herkese, bilhassa hanımlarımıza kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Ana yavrusuna verdiği emeğin karşılığını katiyen istemez, kitap da size verdiğinin karlığını istemez. Herkese uygun kitaplar getirdik. Burası benim köyüm olduğu için çok mutluyum. Hepinize hoş geldiniz diyor, ana yüreğimle kutluyorum” dedi.

 

Irmak; “Tek amacımız, aydınlanma yolunda bir mum yakmak”

Haber Hürriyeti Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Irmak ise konuşmasında, “Başkanım öyle güzel bir yer yaptınız ki bizlere, bugüne kadar açtığımız 25. Kütüphane, bunların en şanlılarından bir tanesi oldu, binlerce kez teşekkür ediyorum size. Biz 10 Kasımlarda artık yas tutmayacağız. Daha ileriye gidebilmek, aydınlık Türkiye’yi yaratabilmek için, Huriye Saraç hocam gibi öğretmenlerimizin eline daha sıkı sarılacağız. Haber Hürriyeti Gazetesi’nin tek amacı var, aydınlanma yolunda bir mum yakmak. Ne olur siz de bizimle birlikte olun ve aydınlanma yolunda bir mum yakın” dedi.

 

Bağcılar’dan Başkan Şahin’e Teşekkür Plaketi

Bağcılar Mahalle Muhtarı Mahir Ertekin, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in Bağcılar’a Atatürk Çocukları Kütüphanesi yanı sıra bir de misafirhane kazandırdığını, ayrıca köy tuvaletlerini de yenilediğini açıklayarak, tüm mahalle sakinleri adına Başkan Tahir Şahin’e plaket sunup teşekkürlerini iletti.

 

Şölen tadında açılış…

İzmirli şairler Hüseyin Peker ve Ahmet Dinç’in şiirleri, genç kemancı Damla Turan’ın keman solosu ile renk kattığı açılış töreninde, Çaltı Köyü Yörükler Derneği Zeybek Ekibi gösterileri de büyük alkış aldı. İzmir’in tanınan ve sevilen yüzlerinden, sosyal sorumluluk projelerine destekleriyle örnek teşkil eden Mikrop lakaplı Hikmet Durmuş, şarkılarıyla 7’den 70’e herkesi eğlendirdi.

Bağcılar’da Atatürk Çocukları Kütüphanesi kurulmasında emeği geçenlerin plaketle onurlandırıldığı tören; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Haber Hürriyeti Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Irmak ve gazetenin ‘Atatürk Çocukları Kütüphaneleri’ proje yöneticisi Mesut Tim, Köy Enstitüsü Öğretmeni Huriye Saraç ve oğlu Muzaffer Güler, Bağcılar Muhtarı Mahir Ertekin, İzmirli şair ve yazarlardan Hüseyin Peker, Ahmet Dinç, Mustafa Gökçek, Bilge Öztoplu, Veli Başak, Hayri Oğuz ve Nalan Yılmaz’ın birlikte açılış kurdelesini kesmeleriyle sona erdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kütüphaneyi gezen köylüler, kitaplara büyük ilgi gösterdi. Menemen Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarların da katıldığı açılış töreninde vatandaşlara, köy kadınlarının hazırladığı kavurmalı pilav ve ayran ikram edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.