Atatürk çocuklarına Menemen'de 4. kütüphane

Atatürk çocuklarına Menemen'de 4. kütüphane

Menemen ilçesinde Alaniçi, Süleymanlı ve Bağcılar Mahallelerinden sonra dördüncü Atatürk Çocukları Kütüphanesi Haykıran’da hizmete açıldı.

Menemen ilçesinde Alaniçi, Süleymanlı ve Bağcılar Mahallelerinden sonra dördüncü Atatürk Çocukları Kütüphanesi Haykıran’da hizmete açıldı. “Bizi buraya çeken sadece Atatürkçü Düşünce sevgisidir” diyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, törene katılanlar tarafından ayakta alkışlanan Köy Enstitüsü öğretmeni Huriye Saraç’ı örnek göstererek şöyle dedi; “Huriye Saraç gibi analarımız, öğretmenlerimiz olduğu sürece Atatürkçü Düşünce’yi bir milim bile hiç kimse geri götüremedi, götüremeyecektir de.” 
 
Menemen'in Alaniçi, Süleymanlı ve Bağcılar Mahallelerinden sonra Haykıran Mahallesi'nde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini taşıyan 'Atatürk Çocukları Kütüphanesi' kuruldu. Haber Hürriyeti Gazetesi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türkiye genelinde 29'uncu, Menemen Belediyesi ile işbirliği yaparak açtığı dördüncü Atatürk Çocukları Kütüphanesi’nin oluşumuna Türk Metal Sendikası da katkı koydu. Bu örnek işbirliği sayesinde, Haykıran ve komşu köylerden buradaki okullara gelen yaklaşık 250 öğrenci ile mahalle sakinleri 4200 kitaplık kütüphaneye kavuştu.
 
Menemen Belediyesi’nin Haykıran Köy Meydanı’ndaki binasında hizmet verecek Atatürk Çocukları Kütüphanesi’nin açılış töreni, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliğinde; Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer, Haber Hürriyeti Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Irmak, Atatürk Çocukları Kütüphaneleri Proje Yöneticisi Mesut Tim, Menemen Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar, İzmir Amerikan Koleji 82 Mezunları, İzmirli yazarlar, şairler ve kitapseverlerin katılımıyla gerçekleşti. Menemen’in Süleymanlı Mahallesi’nde hizmete açılan Atatürk Çocukları Kütüphanesi’nde ismi yaşatılan merhum Melek Kuyucaklı’nın çocuklarının da yer aldığı açılış töreninde, 1961-1964 yılları arasında öğretmenlik yaptığı Bağcılar Mahallesi’ndeki Atatürk Çocukları Kütüphanesi’ne ismi verilen Köy Enstitüsü Öğretmeni Huriye Saraç da yer aldı.
 
Huriye Öğretmen Ayakta Alkışlandı..!

90 yaşında olmasına rağmen hala Türkiye’nin dört bir yanında Atatürk Çocukları Kütüphaneleri kurulması için çaba gösteren Huriye Saraç öğretmen, törene katılanlar tarafından ayakta alkışlanarak karşılandı. Gördüğü yoğun sevgi dolayısıyla çok duygulandığını söyleyen Emekli Öğretmen Huriye Saraç, kitabı anneye benzettiği konuşmasında; “Çocuğun anası, çocuğuna verdiğinin karşılığını istemez. Kitapta aynıdır, anadır. Nasıl ana çocuğuna baktı, büyüttü ise, kitap ta çocukların kafasını büyütür. Kimseye muhtaç etmez. İstediğiniz yöne götürür, nasıl yapacağınızı söyler. Mutlaka kitap okuyun” dedi. 

Irmak; “Atatürk’ün adından korkanlar bize izin vermediler”

29. Atatürk Çocukları Kütüphanesi’ni Ödemiş’te kurmayı planladıklarını açıklayan Haber Hürriyeti Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Irmak konuşmasında; “Size binlerce kez teşekkür ediyorum sevgili Başkanım Tahir Şahin. Atatürk’ün adından korkanlar bize izin vermediler. Atatürk’ün varlığından korkanlar önümüze set çektiler. 43 yıllık gazetecilik yapıyorum, hiçbir şeyden korkmuyorum. Çünkü insanlık için, vatan için, memleket için çalışıyorum. 40 bin köye kütüphane açmak için Mesut Tim ile birlikte yola çıktık. Bizimkisi bir sevda, bu sevdanın sonuna ulaşamayız ama hiç olmazsa bu uğurda ölebiliriz. İnşallah daha çok kütüphaneler açarız. Aydınlanma yolunda daha çok mum yakarız hep beraber. Çünkü bu projenin adı, ‘Aydınlanma yolunda bir mum da siz yakın’ projesi. Bilgi toplumu kitapsız olmaz” dedi. 

“Atatürk Çocukları’nın her zaman yanındayız”

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer ise törende şunları söyledi; “Biz ekmekçiyiz. Demire, çeliğe şekil veren insanlarız. İlk defa Türkiye’de bir sendika sosyal faaliyetler içinde olmayı kendine görev edindi. 200 bin çalışanımızla, 34 şubemizle Atatürk Çocukları’nın her zaman yanındayız. Ne kadar çok okutursak, ne kadar bu Belde’den öğretmen, avukat, siyasetçi çıkarsa, Türkiye o zaman doğru yolu bulur. Şuan yanlış yolda gidiyoruz. İnşallah bu milletin doğru yolu bulduğunu da hep beraber göreceğiz. Bu kütüphanelere bizim gibi diğer Sendikaların da, Sivil Toplum Örgütleri’nin de destek vermesini canı gönülden istiyorum.” 

Başkan ŞAHİN; “Bizi Buluşturan Atatürkçü Düşünce Sevgisidir”

29 Atatürk Çocukları Kütüphanesi’nin 4’ünün Menemen’de açıldığına dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Atatürk Çocukları Kütüphanelerinin %20’si Menemen’de açılıyor. Bunun nedenini ne ben, ne de bu organizasyonu yapan kardeşlerimin bilmediğine inanıyorum. Her halde yürek yüreği çekiyor. Bu işi gerçekleştiren arkadaşlarımı yüreğimle seviyorum. Arkadaşlarımız da bizi yüreğiyle seviyor. Bizi buraya çeken sadece Atatürkçü Düşünce sevgisidir” diye konuştu.

“Kuran’ı Kerim de bizim, Nutuk da…”

Türkiye’de eğitim sisteminin yap-boz tahtasına döndüğünü ifade eden Başkan Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “3 sene önce gelen TEOG bu sene kalkıyor. Yarın LYS kalkacak deniyor. Ne yapacaksanız yapın, ama bir kere yapın. Tekbirle eğitim sisteminin açıldığı bir sürece girdik. Yapmayın bunu. ‘Kuran’ı Kerim de bizim, Nutuk da bizim’ diyoruz biz. Tekbirle yapacaksınız da; Atatürkçü çağdaş düşünceyi geri getireceğinizi, karanlığa doğru hızla adım atacağınızı sanıyorsanız, işte orada yanılıyorsunuz. Çünkü Huriye Saraç gibi analarımız, öğretmenlerimiz olduğu sürece Atatürkçü Düşünce’yi bir milim bile hiç kimse geri götüremedi, götüremeyecektir de… Dost düşman bunu böyle bilsin. Kitaptaki o sevgiyi verebilirsek çocuklarımıza, gönderde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızın yanına bugüne kadar hiç kimse sarı-kırmızı-yeşil bir bez parçası asamadı, asamayacaktır da. Atatürk Çocukları Kütüphanesi’ndeki kitaplardan çocuklarımız kitap sevgisini aldığı sürece; bu devlet dün de tek devletti, bugün de tek devlet olarak kalacaktır. Eğer o çocuğa kitap sevgisi veriyorsanız, bu millet her zaman tek millet olarak kalacaktır. O kitap sevgisini verdiğiniz zaman; minarelerimizden okunan ezan sesini hiç kimse dindiremedi, dindiremeyecektir. Dost düşman bunu da böyle bilsin. Biz bu Cumhuriyetin dün nasıl bekçileri olduysak, bugün de Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin bekçileri olmaya devam edeceğiz. Siz Atatürkçü kardeşlerim sayesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman payidar kalacaktır.”

En çok kitap okuyan çocuklar ödüllendirilecek..!

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin konuşmasının sonunda, Atatürk Çocukları Kütüphanesi’ndeki kitaplardan bir yıl içerisinde en çok okuyan öğrenciye Laptop hediye edeceğini açıkladı. Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer’e ise, en çok kitap okuyan 5 öğrenciyi Ankara’da yapacakları Çocuk Kurultayı’na davet ederek, Anıtkabir’i görme fırsatı sunacaklarını söyledi. 

Açılışa sanatçılar da destek verdi…

Konuşmaların ardından, Türkiye’nin dört bir yanında Atatürk Çocukları Kütüphaneleri kurulmasına katkılarından dolayı İzmir Amerikan Koleji 82 Mezunları adına Yasemin Savranoğlu’na Haber Hürriyeti Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Irmak, Türk Metal Sendikası adına Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer’e ise Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin plaket takdim etti.

Sanatçı Deniz Polat’ın türküleriyle renk kattığı açılış töreninde, keman sanatçısı Damla Turan minik bir konser verdi. İzmirli şairlerden Ahmet Dinç ise etkinliğe, “Seversin” ve “Bayrağım” adlı eserlerini seslendirerek destek verdi. 29. Atatürk Çocukları Kütüphanesi’nin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kütüphaneyi gezen vatandaşlar, kitaplara büyük ilgi gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.