Atatürk’ün Foça’ya gelişinin 87. yılı anıldı

Atatürk’ün Foça’ya gelişinin 87. yılı anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Foça’ya gelişinin 87. yıl dönümü dolayısı ile anma programı gerçekleştirildi.

Programın hemen öncesinde İzmir 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığında görev yapan eğitim uçağının kaza yaparak Foça açıklarında denize düşmesi ilçe sakinlerine büyük üzüntü yaşatırken, hemen başlatılan arama-kurtarma çalışmasında 2 pilotun da sağ olarak kurtarılması yüreklere su serpti. Bu kaza sebebi ile, anma programındaki bando yürüyüşü ve halk oyunları gösterisi iptal edildi.

Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi’nin düzenlediği anma programına; Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ADD Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Cumhuriyet Halk Partisi Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Foçalılar katıldı.

foto-(3)-019.jpg

İtfaiye Meydanında toplanan katılımcılar, tak ile süslenmiş Demokrasi Meydanına dek yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından; Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve ADD Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı.

‘‘NE MUTLU BİZE’’

Şeniz Ararat; ‘‘Bugün Ulu Önderimiz Atatürk’ün Foça’ya gelişinin 87. yıl dönümü ve ne mutlu bize bu güzel bahar gününde bu çok anlamlı ve güzel günü kutluyoruz. Deneyimleri, eylem ve söylemleri ile bizi sonsuza dek birlik ve beraberlik içinde yaşatacak gücü sağlayan Yüce Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefe hiç durmadan kararlı adımlarla yürüyüşümüz sürecek, binlerce yıldır tarihe tanıklık eden Foça’mız, dünya var oldukça Cumhuriyetimizin varlığına da tanıklık edecektir.’’dedi.

foto-(5)-008.jpg

‘‘ATATÜRK İLKELERİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’’

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz de; ‘‘Atatürkçü düşüncenin filizleri olan bizler, daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Dağlarında çiçekler açan İzmir’de ve her yerde! Onun ilkelerinden vazgeçmeyeceğiz. 9 Nisan 1934 yılında Foça’mızda çiçekler açtıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz.’’dedi.

foto-(4)-(1)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.