AVM'lerde serbest gezişe izin verilmeyecek,

AVM'lerde serbest gezişe izin verilmeyecek,

Alışveriş merkezlerinde 11 Mayıs'ta kontrollü açılış için hazırlıklar sürerken, bütün bunlar en ince detayına kadar ele alınıyor.

AVM içerisinde bundan böyle o mağazadan çıkıp diğerine kontrolsüz gitmek mümkün olmayacak. Serbest gezişin olmayabileceği belirtiliyor. Mağaza içlerinde ve genel AVM alanında müşteriler için patikalar çizilecek ve müşterilerin bu alandan ilerlemeleri istenecek. 

AVM'lerde şu an marketlerde olduğu gibi mağaza metrekaresinin yüzde 10'u kadar (100 metrekare alanda 10 kişi) belirli sayıda müşteri alınması ve kasa önlerinin genişletilmesi planlanıyor. Ayrıca maske zorunluluğu bulunacak.

AVM'lerin tamamının açılması da zor görünüyor. Yemek alanları, çocuk oyun alanları ve sinemaların epey uzun süre açılması beklenmiyor. Güvenlik görevlisi sayısının 60 bini bulduğu Türkiye'de Covid-19'u pozitif olanların oranının binde 2'yi geçmediğini söyleyen Kösereisoğlu, birçok işletmede güvenlikçilere verilen küçük ısı ölçer cihazların büyük oranda işe yaramadığını, aynı zamanda kişilere yaklaşmanın da risk oluşturduğunu söyledi.

Güvenlik noktalarındaki kapı dedektörlerinin hassasiyeti artırılacak, el dedektörleri daha az kullanılacak. Güvenlik görevlileri şeffaf bir bölmenin ardında bulunacak,-ray cihazlara sıklıkla dezenfeksiyon uygulanacak girişte de sosyal mesafe gözetilecek.

Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu, haftaya İstanbul'da AVM'lerin test açılışı yapmayı planladıklarını ve bu kapsamda alınacak yeni güvenlik önlemlerini görüştüklerini belirtti. Kösereisoğlu, AVM'lerde artık asayişi sağlamak için verilen genel güvenlik hizmetinin yanı sıra, sağlık güvenliğinin sağlanmasına yönelikte hizmet vereceklerini anlatarak, sağlık güvenliğinin daha AVM'ye girmeden bina önlerinde başlayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.