Avrupa'da fırtına ve sel 6 can aldı!

Avrupa'da fırtına ve sel 6 can aldı!

Avrupa ülkelerinde etkisini gösteren şiddetli yağış ve fırtına sonucu 6 kişi yaşamını yitirdi.

Toprak kayması ve su baskınları nedeniyle Fransa'da 2, İtalya'da 2 kişi hayatını kaybederken İtalya'nın kuzeybatısındaki Ligurya bölgesinde de toprak kayması nedeniyle viyadük çöktü.

Yunanistan'ın batısında ise hafta sonu boyunca sağanak yağışlar etkili oldu. Patras Körfezi'ndeki Antirrio kenti limanında demirleyen bir teknenin şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle alabora olması sonucu 2 kişi boğularak yaşamını yitirirken, Yunanistan meteoroloji servisi, ülkenin batısında etkili olan kötü hava koşullarının gece saatlerinde etkisini azaltacağını ve doğuya ilerleyeceğini söyledi.

Yaklaşık 10 gün önce su seviyesinin yükseldiği İtalya'nın Venedik kentinde yeniden su baskını alarmı verildi. İtalya'da kötü hava koşullarından en çok etkilenen bölge İskenderiye'de 200 kişi evlerinden tahliye edilirken, 600 kişi evlerinde mahsur kaldı ve bir kadın kayboldu. Aosta Vadisi bölgesinin kuzeyinde heyelan riski nedeniyle en az 500 kişi tahliye edildi, riskli bölgelerdeki yolların ulaşıma kapatıldığı bildirildi. Şiddetli yağışların etkili olduğu Fransa'nın güneyindeki Provence-Alpes-Côte d'Azur bölgesinde 70 yaşındaki bir adamın kayıp olduğu belirtildi. Bölgede en az 4 bin 500 evin elektriksiz kaldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.