Avşar Maden Suyu’ndan teknoloji hamlesi

Avşar Maden Suyu’ndan teknoloji hamlesi

Üretim parkuruyla saatte 50 bin şişe maden suyu doldurabilen Avşar Maden Suyu, teknolojiyi DNA’sına kodladığını kanıtladı. 

İleri teknolojiye sahip parkuruyla bu yıl pazara 16 farklı ürün grubunda yaklaşık 130 milyon şişe maden suyu süren Avşar, endüstri 4,0 bakış açısıyla tüm iş süreçlerini yönetiyor.  Ayrıca Avşar, bugüne kadar üretim teknolojisine 15 milyon dolarlık yatırım yaparak, sektöre farklı bakış açısıyla baktığını da kanıtlıyor.

Geçmişten günümüze değişen üretim teknolojileri sayesinde sektörler önemli ölçüde yol kat etti. Endüstri 4,0, tüm sektörlerin gündem maddesi olduğu gibi maden suyu üreten firmalarında önemli gündem maddelerinden biri. Bu farkındalıkla da üretim tesisinde endüstri 4,0’ı kullanan Avşar Maden Suyu,  saatte 50 bin şişe dolum yapabilen üretim parkuruyla rekabet gücünü ortaya koyuyor. 

Pazardaki yerini korumak ve bir adım öteye taşımak için son teknolojiyi üretim parkuruna kodlayan Avşar, 16 farklı ürün grubunda yaklaşık 400 bin şişe maden suyunu her gün pazara sürüyor. 320.000 m² açık alana, 10.000 m² kapalı alana sahip fabrikasında Avşar, gelecek 10 yılki teknolojiyi öngörerek sektöre farklı bakış açısıyla bakıyor.

avsar-yon.kr.uyesi-tarik-demirel.jpg

“Rekabetçi olabilmek için teknolojiye yatırım yapmak şart”

Avşar Maden Suyu olarak teknolojiye bugüne kadar 15 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Avşar Maden Suyu Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Demirel, rekabetçi olabilmek için bu yatırımların önemli olduğunu söyledi. Öte yandan yıllık cirolarının yüzde 5’ ini Ar-Ge çalışmalarına ayırdıklarını söyleyen Demirel, “Avşar olarak rekabet gücümüzü arttırmak ve pazardaki yerimizi kaybetmemek için teknolojiye her daim yatırım yapıyoruz. Dolayısıyla hem yurt içinde hem de ihracatın artması için bugün dünyada kullanılan otomasyon, gibi parametreleri parkurumuza kodladık. Bu sayede hiç el değmeden ürünlerimizi şişeleyerek pazara sunuyoruz. Teknoloji alt yapımızla ürünlerde olabilecek birçok kalite problemi (dolum seviyesi, yabancı madde kontrolü, kapak var/yok) kontrol cihazları ile inceliyor,  bu sayede birçok kalite problemini engelleyebiliyoruz. Bu teknolojik alt yapımızla 2018 yılında yaklaşık 20 milyon litre, 100 milyon şişeyi tüketicimizle buluşturduk. 2019 yılsonunda bu rakamı daha yukarı çekmek için çalışıyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.