AVUKATLIK YAPMAK ZOR!

AVUKATLIK YAPMAK ZOR!

Ali Eyce yazdı...

Adaleti sağlamanın bir ayağı Avukatlık, eskisinden daha zor bir iş olmaya başladı.

Bilimsel olarak, manevi olarak mesleklerinin değerini korumaya,  hukuka, adalete ve insanlara bir artı değer daha katmaya çalışan avukatların bir zorluğu da maalesef ekonomik nedenler olmaya başladı.

Üniversitelerin hukuk fakülteleri çoğalınca doğal olarak mezun olan öğrenci, avukat sayısı da hızlı şekilde çoğalmaya başladı.

4 yıllık fakülteden ve 1 yıllık stajdan sonra Avukatlık cübbesini giyerek mesleğe adım atan genç avukatları, hiç de hoş olmayan ekonomik sorunlar beklediği gibi, sayısı hızla artan bu genç hukukçulara mesleğe onlardan önce başlamış olan avukatların desteği de bir o kadar azalmış durumda.

Eskiden bir stajer avukatın stajından, avukatlığa, avukatlığından kendi başına hukuk bürosu açmasına kadar bir çok kademesinde yanında olan maddi ve manevi destekte bulunan avukatlar da maalesef, genç meslektaşlarına yardımcı olacak kadar güçlü değiller.

avukat-ofis-1280x720.jpg

Bir davanın bitmesinin ve avukatın o da davanın içinde küçük de olsa kazananlardan birisi olabilmesinin aylarca ve hatta yıllarca sürdüğünü düşündüğünüzde, avukatlık mesleğinde hukuk hizmeti vermek kolay ama kaşlığını zamanında almak zor hale geldi.

Genç avukatları Hakkımız Hukukumuz programına konuk olarak aldığımda en çok ekonomik nedenlerden dolayı şikayetçi oldular.

Bilimsel olarak iyi bir eğitim göremediklerini belirten genç avukatlar, bu eksikliği avukatlık yaparak, zaman içinde giderdiklerini ancak ekonomik olarak girdikleri boşluğu dolduramadıklarını belirttiler.

Adaleti sağlamamız için bizlerin yanında olan Avukatlara acilen ekonomik anlamda destek olacak yasalar, yürütmeler ve hukuksal alanlar yaratılmalı.

Aksi durumda, değil kendisine başvuran insana, kendisine bile girdiği ekonomik sıkıntıdan dolayı faydası olamayan hukukçuların varlığından hepimiz zarar görürüz.

Avukat olabilmek zor iken, avukatlık yapabilmenin zor hale geldiği bir dönem yaşıyoruz.

Bu ileride adaleti bulmak zor iken, adaletli olabilmenin zor hale geldiği bir toplum haline gelmemize neden olabilir.

Tehlike büyük, tedbir küçük!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum