Ayakkabı sektörünün profesyonelleri çocuk ayakkabılarını sundu

Ayakkabı sektörünün profesyonelleri çocuk ayakkabılarını sundu

Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı'nda çocuk ayakkabıları üreten katılımcılar, ‘kaliteli’ ayakkabının püf noktalarını paylaştı. 

Merdiven altı ayakkabılar çocukların ayak sağlığını bozuyor

Doğum sonrasından başlayarak gelişim süreci ile sonrasında kullanılan ayakkabıların ayak gelişimi ve sağlığını etkilediğini ifade eden katılımcılar, “Ayak ne kadar rahat olursa, çocuk o kadar rahat olur. Merdiven altı üretimler çocukların ayak gelişimine zarar veriyor. Günümüzde insanlar sağlık hakkında bilinçlendikleri için daha çok dikkat ediyor. Görünüşten çok sağlık daha önemli konuma geldi” tüyolarını verdi.

“Ayak ne kadar rahat olursa…”

Katılımcı firma yetkilisi Murat Aslan, “Kıyafet alırken nasıl ‘iyi bir şey alayım, çocuğumun vücuduna değiyor zararsız bir şey olsun’ diye düşünüyorsak ayakkabı bundan daha önemli. Ayak ne kadar rahat olursa, çocuk o kadar rahat olur. En önemli şey, ayak terlemeyecek. Bunun için gerçek deri olması gerekiyor, suni deri olmamalı. Çocuğun ayağı bu şekilde rahat eder ve hava alır. Merdiven altında yapılan ayakkabılarda arka boy, burun ve kalıplardan malzemeden çalmak için küçük kalıp yaptırıyorlar. Bu tür şeyler çocukların ayak gelişimine zarar veriyor. Konuşamadıkları için de bir şey diyemiyor. Bu işin hakkını veren çok az firma var. Biz çok kazanmıyoruz, işin hakkını veriyoruz ve çocukların kul hakkını yemiyoruz. Bu bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.