“Ayakları yere sağlam basmayan bir bütçenin sonucu”

“Ayakları yere sağlam basmayan bir bütçenin sonucu”

Karabağlar Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Alper Güldalı, Karabağlar Belediyesi faaliyet raporunu eleştirdi.

Güldalı, “Ayakları yere basmayan bir bütçenin sonucu olarak bir faaliyetsizlik görüyoruz” dedi. 
Karabağlar Belediyesi Temmuz ayı olağan meclisinin üçüncü oturumu Karabağlar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya damga vuran konu ise Karabağlar Belediyesi’nin faaliyet raporu oldu. Cumhuriyet Halk Partisi sıralarının oyları ile kabul edilen faaliyet raporuna AK Parti ve MHP sıraları ret oyu verdi. Toplantıda Karabağlar Belediyesi’nin faaliyetlerinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi de yapıldı. 
BÜTÇENİN DEĞİŞMESİ GEREKİRDİ
 AK Parti  Grup Başkanvekili Güldalı ise faaliyet raporunun 2019 yılının yansıması olduğunu söyledi. Güldalı “Bugün görüştüğümüz faaliyet raporumuz bir sene önceki bütçenin yansımasıdır. Geçen sene bütçe önümüze geldiğinde kaptanımıza bu bütçenin değiştirilmesi gerektiğini söylemiştik. Bugünkü faaliyet raporu da onun yansıması olduğunu gördük. Fen İşleri birimine biz daha yüksek miktarda para ayrılması gerektiğini söylemiştik. Ki ayrılan bütçenin de neredeyse yarısı buraya harcanmış. Bu bütçe döneminden bu tarafa gelen oran farklarını yani ayrılan para ile harcanan para ile olan farklar dikkatimizi çekti. Bütçemizin yüzde 45’ini neredeyse belediye çalışanlarımıza ödediğimiz bir bütçe söz konusuyken, çalışanlarımız da unutulmamalı. Biz bu faaliyet raporuna onay vermediğimizi bildirmek isteriz” dedi.

 AK Parti  Meclis Üyesi Hüseyin Uzun doğru çalışmalar yapıldığı takdirde teşekkür etmeyi bileceklerini söyledi. Uzun, hizmet varsa teşekkür etmesini bildiklerini ifade ederek “Tabii ki faaliyet raporuna baktığımızda yapılanlar var ve bunları yapanlara teşekkür ediyoruz. Projelere baktığımız zaman hepsi belli bir insanları mutlu edebiliyor. Ancak genele baktığımızda büyük Karabağlarımıza büyük projeler göremiyoruz. Karabağların büyük olabilmesi için burada bir konaklama merkezi olması lazım. İkincisi olarak da ilçemizin bir kent meydanı yok” diye konuştu. 
 

SAMİMİ BİR ÇALIŞMA GÖRÜYORUZ
 

CHP Meclis Üyesi Baki Durmuş da yapılan yatırımlardan kaynaklı olarak teşekkür beklediklerini söyleyerek, .“2019 yılı ile ilgili faaliyet raporlarına grup başkan vekili arkadaşımızın açıklamış olduğu verilere oldukça heyecanlandım. 16 yıldır Karabağlar belediyesinin Karabağlarlı vatandaşlara yaptığı yatırımların ne kadar büyük olduğu buradan anlaşılıyor. Ben bu yüzden heyecanlandım. Son 6 yıl içerisinde ne kadar samimi bir çalışma yaptığının göstergesidir. Elbette gelir ve giderlerin bu hizmetler kapsamında yapıldığı gerçek. Giderlerin ne kadar büyük bir yatırıma dönüştürüldüğü de açıktır. Biz arkadaşlarımızdan ciddi anlamda teşekkür beklerken, bazı eleştirileri çok fazla görüyoruz. Eksiklerin olduğunu ancak bu eksikleri gidermek için çalıştığımızı biliyoruz. 6 yıldır bu gemi yürüyor ve yolcular mutlu. Kaptanımız da bu işi iyi yapıyor. Biz bu konularda kamuoyu ile karşı karşıya kalmıyoruz” açıklamasını yaptı. 
  YASALAR NE DİYORSA ONU YAPIYORUZ
Meclis üyelerinin ardından söz alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu kayıp nedenlerinin emlak vergilerinin belirlenmesi ile ilgili olduğunu söyledi. Selvitopu “Karabağlar belediyesi faaliyetlerini yasaların öngördüğü şekilde sürdürmekte. Karabağlar ilçemizin en büyük sansızlığı ilçe sınırları oluşturulurken yeterince incelenmemesidir. Bunu eleştiriyorum ve doğru bulmuyorum. Kim yaparsa yapsın yanlıştır. Maalesef Karabağlar ilçesi oluşturulurken kriterler göz önüne alınmamıştır. Bugün bütçe nende düşük dediğimiz zaman konu o sınırların oluşturulmasına geliyor. Biz kendi koşullarımızı yasalar çerçevesinde oluşturmaya çalıştık.  2018 yılında Karabağlar belediyesi bütçesini belli bir miktara getirmiştik. Ancak Türkiye çapında bir emlak değerlerinin gözden geçirilmesi gerçekleşti. İmarlı ve imarsız alanlar diye iki alan var. İmarlı alanların emlak değerleri bizimkiyle örtüşüyor. Ancak imarsız gelişen yerlerde oradaki vatandaşlarımızın dar gelirliğinden kaynaklı olarak emlak değerleri düşük olarak gösterilmiş.  Ancak vatandaşların belirlediği fiyat ile devletin belirlediği değerler arasında dağlar var. Sadece 2019 yılındaki kayıp 22 milyon lira. 22 milyon liralık kayıp ilçemiz için büyük bir kayıp. Biz yurttaşlarımızdan çok vergi alma derdinde değiliz. Umarım önümüzdeki yıllarda yasalarda düzenleme olur. Böylece haksız tablo ortadan kalkar” ifadelerini kullandı.
 BORÇLANMA KONUSU 
Göreve geldiği günden bugüne kadar hiçbir şekilde limit dışı borçlanma yapmadıklarını ifade eden Başkan Selvitopu “Biz borçlanırken hiçbir zaman limit dışı borçlanma yapmadık. 2013 yılında limit dışı borçlanma var ve hala onun yükünü çekiyoruz. Göreve geldiğimden bu yana hiçbir zaman limit dışı borçlanama yapmadım. Devlete ait borçlarımız mevcut. Borç tablosu incelendiğinde büyük bir bölümünün bu olduğu görülecektir. Kendi ayaklarımız üzerinde durmak istiyoruz. Faiz yükselmedi geçtiğimiz yıl iller bankası kesintiler yaptı. Devletin alacağı yönünde iller bankası kesintiler yaptı. Kesinti yaparken faizlerde aldı. Kim aldı devlet aldı. Göreve geldiğimden bu yana da bu fiyatlar artmadı” sözlerine yer verdi. 
Kadın sığınma evi hakkında da konuşan Selvitopu,  “Kadın sığınma evini yapıp yapmamak konusunda tereddütlerimiz var. Yönetmeliğe göre bazı koşullar bulunuyor. Bu koşullar nasıl sağlanacak onu da bilmiyoruz. Yer bulduk ve ödenek ayırabiliriz ancak uygulanan yerlerde yaşanan birçok problemleri de biliyoruz. Belki yasal düzenlemeler yapılarak bu giderilir.
Büyük projeler yok deniyor. Ben uçuk projeler peşinde koşmam gerçekçi bir insanım. Büyük projeler olarak sunulan yerlerde ne halde onu da biliyoruz. Yaptığınız işin topluma kente faydası olması gerekir. Yatırımcıyı teşvik etmek için çalışmalar yürütüyoruz. Karabağlar ilçemiz birçok hizmete muhtaç. Biz asıl öncelikleri yapmadan sinema salonu yapmamız doğru olmaz” görüşünü aktardı. 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun açıklamalarının ardından ise mecliste oylamaya geçildi. Karabağlar Belediyesi Faaliyet Raporu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyları ile meclisten geçti. AK Parti ve MHP ise faaliyer raporu oylamasında ret oyu kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.