Aydın Büyükşehir'den karikatür yarışması

Aydın Büyükşehir'den karikatür yarışması

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da uzun zamandır gündemin ilk maddesini oluşturan jeotermalle ilgili bir karikatür yarışması düzenliyor.

9 yaş üzerindeki amatör-profesyonel tüm katılımcılara açık olun yarışmayla jeotermal sahalarının Aydın'a ve Aydın halkına etkileri, sonuçları gibi konuların sanatçılar eliyle yansıtılması amaçlanıyor.

Yarışmaya başvurular 11 Ekim'e kadar devam ediyor. Yarışmayla ilgili jüri değerlendirmesi 14-15 Ekim tarihlerinde yapılacak ve ödül töreni de 22 Ekim'de yapılacak. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgilere www.aydin.bel.tr internet adresinden ulaşılabilir.

Amatör-profesyonel tüm karikatürcüleri yarışmaya davet eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, amaçlarının Aydın'da jeotermal konusuna dikkat çekmek olduğunu söyledi. Jeotermalin hayata etkisini Aydınlıların çok iyi bildiğini söyleyen Başkan Çerçioğlu "Fakat bu etkiyi sanatçılarımızın elinden de görmek istiyoruz. Jeotermalle ilgili söylenebilecek birçok sözün yanı sıra karikatürcülerin çizgilerinin de bu konuyu işlemesini bekliyoruz. Onların da bu konuda çizilecek çizgilerinin olduğunu biliyoruz. O yüzden tüm karikatürcülerimizi yarışmamıza davet ediyorum. Özellikle de Oğuz Aral, Turhan Selçuk gibi Türk karikatürünün ağabeylerinin ekollerinin bu konuda çizilecek çok çizgisi olduğunu düşünüyoruz. Gelsinler bu çizgilerini bizimle paylaşsınlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.