Aydın Pehlivan'dan haciz açıklaması!

Aydın Pehlivan'dan haciz açıklaması!

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, makam koltuğunun haczedildiğine dair çıkan haberlere yanıt verdi. 

Yazılı açıklamada bulunan Pehlivan şunları belirtti;

Bugün bazı basın yayın organlarında yer bulan, Menemen Belediyesinde makam koltuğunun haczedildiğine ilişkin haberler üzerine, sizlere açıklama yapma gereği hissettim.

Göreve başladığım günden beri şeffaflık ve hesap verme anlayışında oldum. Belediyenin alacağını, işçi durumunu, esnaf ve müteahhite olan borcunu ilk meclis toplantısında halkımızla paylaştım. Menemenlinin hakkını, hukukunu korumak, tek kuruşuna sahip çıkmak konusunda tüm hemşehrilerime söz verdim.

menemen-belediyesi-iha_16_9_1606832266.jpg

Bu söz doğrultusunda geçmiş dönemde yapılan ihaleler ve borçlanmalar hakkında inceleme  komisyonları oluşturduk. Bugün belediyemize haciz için gelen kişiler kamera ihalesinden oluşan borcu temlik yolu ile alan faktoring şirketinin yetkilileridir. Kamera ihalesi de incelettiğimiz ihalelerden biri. İhale konusu kameralar 2 milyon 700 bin TL bedelle satın alınabilecek iken malesef 9 milyon TL bedelle ihale edilmiştir. Bugün bir yol ayrımında kaldık. Ya kişisel itibarımızı düşünüp ödeme yapacaktık yada Menemenli hemşehrilerimize verdiğimiz sözü tutup onların hakkını hukukunu savunacaktık. Bugün ikinci yolu seçtik. Tekrar aynı durumla karşılaşırsak yine aynı tercihi seçeceğiz. Biz menzilden ziyade yolculuğa sevdalı, makamlara değil, milletin gönlüne talip olan bir anlayışın temsilcileriyiz. Bugün de aynı anlayışla makam koltuğu gidiyorsa gitsin ama Menemenlinin 6 milyon parası çarçur edilmesin dedik.

Daha önce 1 liralık malı 4 liraya Menemen Belediyesi'ne satmış olanlar, gerekli indirimleri yapmadıkları sürece tavrımızda bir değişiklik olmayacaktır. Korumaya çalıştığımız kişisel itibarımız değil; Menemen'in, Menemen'de yaşayan 200 bin insanın hakkıdır, hukukudur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.