Aydın Tümen, DSP Genel Başkan adaylığını ilan etti

Aydın Tümen, DSP Genel Başkan adaylığını ilan etti

Demokratik Sol parti ( DSP ) Grupbaşkan vekilliği, 21-22. Dönem Ankara Milletvekili ve 56. Ecevit hükümetleri döneminde devlet bakanlığı yapan Aydın Tümen, “DSP Genel Başkanlığına talibim" dedi.

Demokratik Sol parti ( DSP ) Grup Başkan vekilliği, 21-22. Dönem Ankara Milletvekili ve 56. Ecevit hükümetleri döneminde devlet bakanlığı yapan Aydın Tümen, “DSP Genel Başkanlığına talibim" dedi.

Tümen , Balıkesir Edremit’te patililerin ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği ve basın toplantısında genel başkan adaylığını ilan etti. 

17580073_1617665031607265_838084728_n.jpg

“ DSP’NİN BUGÜNÜNE SAHİP ÇIKMAK  GÖREVİMİZDİR “

Partideki kurultay ihtiyacının hasıl olmasıyla DSP’nin aylardır kamuoyunun öncelikli gündemi haline geldiğini kaydeden Tümen, “ Gelinen bu durumda artık sesli düşünmek, sorumlu davranmak, çözüm üretmek ve birlikte hareket etmek kaçınılmaz hale gelmiştir. Doğaldır ki bu aşamadaki amacımız ülkemize ve Cumhuriyetimize yönelen tehditlere dur diyecek, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine taşıyacak DSP’nin diriltilmesi, büyütülmesi ve yüceltilmesidir. Bu ise ancak birlikte hareket etmek, birlikte çözüm üretmekle mümkündür. O halde ortak çabalarımızın ürünü ve paydası olan DSP’nin bugününe de sahip çıkmak hepimizin kaçınılmaz bir görevidir. Bu tarihsel görevi yapmak için, şüphesiz ki, doğru tespitler yapmak etkin ve kalıcı çözümler üretmektir. "  ifadelerini kullandı.

"DSP ÜLKEYİ AYAĞA KALDIRACAK YEGANE GÜÇTÜR" 

DSP’ye emek verenlerin yüreğinde taşıdığı umudun tüm ülkeyi ayağa kaldıracak yegane güç olduğunu belirten Tümen, " DSP, ülkemizin içinde bulunduğu kritik süreçte, gerçek demokrasinin hayata geçirilmesi, insanların eşit ve özgür yaşayabilmesi, baskıların ortadan kalkması için yeniden umut olmalıdır. Parti tabanımız, Ecevit’in mirasını tüketen değil, DSP’yi iktidara taşımayı, ülkeye huzur ve refahı getirmeyi hedefleyen, Cumhuriyet rejiminin dokusunu bozmak isteyenlerle mücadele edecek güçlü bir Genel başkan istemektedir. Her geçen zaman diliminde güç ve heyecan kaybeden partimizin zaman yitirmeden acil toparlanmaya ihtiyacı vardır. " şeklinde konuştu.

“ ÖRGÜT TABANIMIZIN İSTEĞİ BENİM İÇİN KUTSALDIR “

Seçimli olağanüstü kurultayın zorunlu ve kaçınılmaz olduğunu belirten Tümen, “Örgütümüzün ve Parti tabanımızın isteği benim için her şeyin üzerinde ve kutsaldır. Partinin seçimlere katılabilme yeterliliğini kaybettiren yönetim kadrosu parti suçu işlemiştir. Bir genel başkan ve yönetiminin asli görevi partiyi ülke genelinde örgütlenmek ve seçimlere her an hazır vaziyette tutmaktır.” dedi.

OLAĞANÜSTÜ SEÇİM KARARI

Aydın Tümen, Seçimli Olağanüstü Kurultayın toplanması için Genel Başkan ve parti meclisine çağrıda bulunarak, “ 16 Nisan 2017’de yapılacak referandum oylamasından sonraki ilk hafta içinde Seçimli Olağanüstü Kurultay tarihinin açıklanmasını bekliyoruz.” dedi. 

“ GENEL BAŞKANLIĞA ADAYIM “

Yapılacak Kurultayda Genel Başkan adayı olacağını söyleyen Tümen “ Siz değerli arkadaşlarımın huzurunda açıklıyor ve ilan ediyorum. Bu kutsal yol ve davada her türlü engelleri aşarak sonuca ulaşacağız” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN KOMŞULARIYLA İLİŞKİLERİ BOZULDU 

Türkiye’nin  komşularıyla ilişkilerinin bozulduğunun  altını çizen Tümen “ Rusya ile  yaşananlar, arkasından ABD ile yaşananlar derken şimdide AB ülkeleriyle kavga eder olduk. Sonuç olarak bölgesinde ve dünyada yalnızlaşan bir Türkiye olduk. Siyasi ihtiras ve hırsları akıllarının önüne geçti. Açtıkları yaralar ve sorunlar kolay telafi edilecek türden değil.” diye konuştu.

“ REFERANDUMDA HAYIR OYU KULLANACAĞIZ “

16 Nisan’da yapılacak olan referandumla ilgili  olarak konuşan Tümen, “ Bugün TBMM’nin kuruluş amacı unutulmuş, ihtirası önlenemeyen birilerinin güdümüne sokulmak isteniyor. Bizde 16 Nisan’da yapılacak oylamada  bunlara dur diyeceğiz yani hayır diyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Aydın Tümen, konuşma sonrasında 1500 civarındaki partililer ve davetliler tarafından ayakta alkışlandı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.