Aygül Horasan'dan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajı

Aygül Horasan'dan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajı

DYP GİK Üyesi ve  Kadın Kolları Genel Başkanı Aygül Horasan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. 

Aygül Horasan açıklamasında şunları belirtti;

Kadınların daha iyi iş koşulları için 8 Mart 1857 tarihinde başlayan hak arama mücadeleleri, bugün alınan tüm önlemlere rağmen arzu edilen noktaya ulaşamamıştır.  Yaşamın her alanında kadın, farklı derecelerde şiddet, taciz, ayrımcılık ve etiketlenmelerle karşı karşıya kalmaktadır. Kadına yönelik şiddet sadece fiziksel kaynaklı olmayıp, psikolojik şiddet de kadınlarımız üzerinde yaşam boyunca silinmeyen izler bırakmaktadır. Kadına yönelik şiddet toplumumuzun en büyük sorunlarından biridir. 2020 yılında 408 kadın şiddete maruz kalarak hayatını kaybetmiştir. 2021 yılının sadece ilk 2 ayında ise 48 kadınımız hayatını kaybetmiştir. Cinsiyet eşitliğinin yaşanmadığı toplumlarda sağlıklı bireyler yetiştirmek mümkün değildir. Cinsiyet eşitliği kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete engeller ve daha sağlıklı, daha güvenli bir toplum oluşmasının ana temelini oluşturur. 

,,,,,,-003.jpg

Doğru Yol Partisi olarak hedefimiz, kadınlarımızın toplumsal yaşamımızda hak ettiği yeri almalarıdır. Bizler bu bağlamda kadınlarımızın cinsiyet eşitliği anlayışıyla aynı yolda yürüyen, üreten, yapıcı katkı koyan, akıl ve güç donanımlı bireyler olarak görülmesini sağlayacak her türlü kanuni düzenlemeyi yaparak, eğitim alanında yapılacak reformlarla toplum bilincini oluşturacağız.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi "Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleri ile beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur." 

Bu anlayışı temel alarak; kadına yönelik her türlü şiddeti nefretle kınıyor, şiddete maruz kalarak yaşamını yitiren tüm kadınlarımıza Allah'tan rahmet diliyor ve saygı ile anıyorum.  Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar gününü kutlarım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.