Ayla Algan, vefat etti

Ayla Algan, vefat etti

Sanatçı Ayla Algan 86 yaşında hayatını kaybetti. Algan, tiyatroda Hamlet rolünü oynayan, dünyadaki sayılı kadın oyunculardan biriydi.

Tiyatro ve sinemanın duayen ismi Ayla Algan, vefat etti.

86 yaşında hayata gözlerini yuman Ayla Algan'ın vefatıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Türk tiyatro ve sinemasının duayen ismi, usta oyuncu Ayla Algan hanımefendinin vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır diliyorum. Sanat camiamızın başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

6174f9fe45d2a0b25413bc01.webp

Ayla Algan kimdir?

Türk tiyatro sanatçısı, sinema oyuncusu ve şarkıcı Ayla Algan 1937 doğumluydu.

Müzik ve tiyatro sanatlarını iç içe yaşayan bir sanatçı olan Ayla Algan, Yunus Emre'nin şiirlerini Almanca, Fransızca, İngilizce olarak şiirli-şarkılı okuyarak Yunus Emre'yi dünyada tanıttı. Onu halka mal eden ise mizahi bir dili olan "Koca Öküz" adlı şarkısı olmuştu. Tiyatroda Hamlet rolünü oynayan, dünyadaki sayılı kadın oyuncu arasında yer aldı. 2015-2016 sezonunda Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide "Anadolu Selçuklu" karakterini canlandırdı. Aynı zamanda Oyuncu koçluğu da yapan Ayla Algan, Muhteşem Yüzyıl televizyon dizisi boyunca Halit Ergenç'e oyuncu koçluğu yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.