Ayla Kupayı Kaldırdı!

Ayla Kupayı Kaldırdı!

Ayla'dan muhteşem dönüş

Genç tenisçi Ayla Aksu, Antalya’da düzenlenen ITF turnuvasının finalinde etkileyici bir geri dönüşe imza atarak mutlu sona ulaştı.
 
20 yaşındaki Ayla Aksu, kariyerinin en unutulmaz final maçlarından birini Antalya'da düzenlenen Tennis Organisation Cup ITF toprak kort turnuvasında oynadı. Bir buçuk aylık sakatlık dönemi sonrası ilk turnuvasını oynayan Aksu, karar setini 2-5'ten çevirdiği ve dört maç puanı kurtardığı finalde Macar Agnes Bukta'yı 6-4, 2-6, 7-5'le devirdi.
 
Toplam 10 bin dolar ödüllü organizasyonda 1 numaralı seribaşı olarak raket sallayan Ayla, sırasıyla Slovak, Rumen, Belaruslu ve Alman rakiplerini eleyerek geldiği finalde Bukta karşısında etkili servisler attığı açılış setini 6-4'le hanesine yazdırdı. Turnuvanın 2 numaralı seribaşı ismi Bukta, ikinci seti 6-2 ile kazanarak mücadeleyi uzattı.
 
Final setine hızlı başlayan Bukta, 5-2'lik üstünlüğü yakaladı. Bu noktada üst üste iki oyun alan Aksu, break dezavantajını silip skoru 5-4'e getirdi. Servislerini ikinci kez maçta kalmak için kullanan Ayla, onuncu oyunda Bukta'nın eline geçen dört maç puanını ortadan kaldırdı ve durumu 5-5'te eşitledi. Maçın kritik anlarını daha iyi oynayan Aksu, 2-5 geriye düştüğü seti arka arkaya beş oyun kazanıp 7-5'le tamamladı.
 
2 saat 20 dakika sonunda mutlu sona ulaşan Ayla Aksu, bu sezonki dördüncü finalinden de galibiyetle ayrılırken kariyerinin yedinci tekler kupasını kaldırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.