Aynur Çetin: "Bayraklı marka kent olacak"

Aynur Çetin: "Bayraklı marka kent olacak"

AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Aynur Çetin, Bayraklı için projelerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın ve AK Parti'nin seçim kampanyası döneminde kullandığı siyasal iletişim tarzını ve "yüz yüze iletişim" stratejisini örnek alan Aynur Çetin, "Partimin üst kurumları tarafından aday olarak şahsıma görev verildiğinde seçime kadar, Bayraklı’da yaşayan halkımız tarafından belediye başkanı olarak görev verildiğinde de görevimin sonuna kadar, işte bu “yüz yüze iletişim” yöntemi ile çalışmak, her an her aşamada düsturum olacaktır. Bizzat tecrübe ile şahit oldum ki; insana ve insan hayatına sevgi, tevazu, içtenlik ve samimiyetle dokunarak yapılan her işin sonu hayra çıkmakta, hayra vesile olmaktadır" dedi.

Bayraklı'da 30 yıldır yaşayan birisi olarak Bayraklı'nın ve Bayraklı halkının sorunlarını , belediyeden beklentilerini bildiğini ifade eden Aynur Çetin, AK Parti içinde siyasette yer almasının, siyaseti masa başında değil de sokakta vatandaşların arasında yapmış olmasının ona çözümün AK Parti Belediyecilik anlayışıyla mümkün olacağını gösterdiğini söyledi.

Kadının sosyal toplumda her alanda olduğu üzere yerel hizmette, Belediye Yönetimlerinde de muhakkak var olması gerektiğine; kadın elinin değdiği tüm yaşam ortamlarının güzelleştiğine, iyileştiğine inanan Çetin, "Seçmen nüfusunun yarısının kadınlardan oluştuğu Bayraklı'da bir kadın belediye başkanının çok şey başarabileceğine inanıyorum" dedi.

Alanında uzman ekipler Bayraklı'ya hizmet edecek

Göreve başladığında ortaya koyacağı belediyecilik anlayışında, sorunların çözümünde işi sahiplenecek bir yönetim kadrosunun oluşmasını sağlayacaklarını ve bunun için altyapı, ulaşım gibi uzmanlık gerektiren konularda konunun uzmanlarında ve iş ehlinden destek alacaklarına değinen Çetin, " Belediye çalışanlarının şehir planlamacılığı, bölge planlama, altyapı mühendisliği, yerel yönetim tarihi, estetik, sanat tarihi ve çevre koruma, Ar-Ge gibi alanlarda yetişmesine vesile olmayı ve bunu desteklemeyi de şehrimiz ve ilçemiz için orta vadeli diğer bir büyük yatırım olarak görmekteyiz"  diyerek, en büyük projelerinin "Yerelde Kalkınma" olduğunu Bayraklı'yı ülkemiz için ve bulunduğu bölge açısından her anlamda çağdaş bir model kent haline getirmek, Bayraklı'yı marka kent yapmak istediklerinin altını çizdi.

45796e9e6385fb878e900c49d3077ed81546077325.jpeg

"Bayraklı vatandaşının, Belediyecilikten yana yüzünün gülmesini istiyoruz"

AK Belediyecilik anlayışının en dinamik unsurlarından birinin proje belediyeciliği olduğunu ve Bayraklı’yı marka kent haline getirirken, kent halkını da her anlamda mutlu ve huzurlu kılacak proje ve hizmetlerin neler olduğunu çok iyi idrak etmiş bulunmaktayız diyen Aynur Çetin, "Bayraklı’yı çağdaş, modern ve herkes için yaşanabilir bir kent haline getirmek üzere yola çıktık. Bütçesini gün be gün güçlendirecek, kaynaklarını kent halkının çevre yaşam standartları ile birlikte yükseltecek bir belediyecilik anlayışını getirmek üzere yola çıktık.

Dürüst, şeffaf ve hesap verilebilir, denetlenebilir bir belediyecilik anlayışını getirmek üzere yola çıktık. Hizmette adil olmak üzere yola çıktık" dedi.

Bayraklı'yı hak ettiği, layık olduğu belediyecilik hizmeti ile buluşturup, İzmir'de 5 bin yıllık kent merkezi olan bu bölgenin yıldızını parlatmak istediklerini belirten Çetin, Bayraklı’da yaşayan tüm vatandaşlarımızın, Belediyecilikten yana yüzünün gülmesini istiyoruz. Bunu yaparken yerel yöneticilerin salt kurumsal karar alma süreçlerinden süzülüp geçmiş kararlar ile değil, yatay iş birliği, kent halkı ile istişare ve sonucunda tam mutabakat süreçlerini işletip, kent nüfusunun da yönetim ve karar alma süreçlerine bizzat dokunmalarını sağlamayı planlıyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Vatandaş çözüm getiren Belediye Başkanı istiyor"

Ülkemizin neresine giderseniz gidin, insanlar artık belediye başkanlarının başarısını çöp toplama, temizlik, yol ve kaldırım yapımı gibi hizmetlerin yeterliliğiyle değerlendirmemekte olduğunu ve bunları zaten yapması gereken hizmetler olarak gördüğünü söyleyen Çetin, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"İnsanlar belediye başkanının daha yenilikçi ve yaratıcı olmasını, şehirde yerel kalkınmayı sağlayacak yatırımları teşvik etmesini hatta kentin işsizliğini azaltacak çözümler üretmesini beklemektedir. Bu nedenle yerel yönetim vizyonumuzu bu beklentilere en azami derecede cevap verecek düzeyde planlamaktayız.  Bayraklı’nın en eski geçmişinden bugüne taşıyarak getirdiği kültürel, sosyal, coğrafi ve tarihi rezervleri bunu gerçekleştirmek için bize yeterince imkan vermektedir."

Yerel yönetimin başına hizmetkar olarak adanmaya hazır

AK Parti belediyecilik anlayışının özünde; şeffaflık, halka hizmet, değişim, gönüllere dokunma ve tevazu sahibi olmanın yatmakta olduğunun farkında bir siyasetçi olduğundan bahseden Çetin, bugüne kadar Bayraklı Belediye Meclisindeki muhalefet görevini de bu minval üzerine gerçekleştirdiğini ve profesyonel kariyeri olan avukatlık mesleği ve hukukçu kimliğinin bu yolda her daim kendisine ışık tutacağına inandığını vurguladı.

 Çetin, "Bugün itibarıyla 4 yıllık Belediye Meclis Üyeliğim sırasında edindiğim birikim, özellikle sokakta, halka bizzat dokunarak halk içinde yürüttüğümüz çalışmalarımız ve sosyal birikimlerimizi, gücümüzü ve enerjimizi yaklaşık 30 yıldır bizzat içinde yaşadığım güzel Bayraklı’ya, Bayraklı halkına ve dolayısıyla İzmir’e yerel yönetimin başındaki hizmetkar  olarak adamaya hazır olduğumu, göreve talip olarak ifade etmiş bulunmaktayım" diyerek diğer aday adayları için şu mesajı iletti;

"Aynı göreve talip olmuş diğer aday adayı arkadaşlarımın hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımızdır. Çoğuyla siyasette birlikte yol yürüdüm. Partimin üst kurulları ve sayın yöneticilerimizin teveccühüne mazhar olacak olan aday adayı arkadaşımız kim olursa olsun, bugüne kadar olduğu gibi 31 Mart 2019'da yapılacak seçim sürecinde de, Bayraklı’yı hak ettiği, layık olduğu Belediyecilik Hizmeti ile buluşturmak için birlikte çalışacağım. Seçim sürecine girmek üzere olduğumuz bu günlerde tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyor, seçimin tüm ülkemize, güzel İzmir’imize ve Bayraklı’mıza hayırlar getirmesini diliyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.