Aytun Çıray Kilis'te Neden Hava Kuvvetlerinin Kullanılmadığını Sordu

Aytun Çıray Kilis'te Neden Hava Kuvvetlerinin Kullanılmadığını Sordu

CHP İzmir Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu Üyesi Dr. Aytun Çıray Selefi fanatizminin katiller sürüsü dinci terör örgütü IŞİD’in Kilis’e yönelik kanlı roket saldırıları konusunda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a sorular yöneltti.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın konuyla ilgili Kilis’te yaptığı açıklamaları eleştiren Aytun Çıray, bu açıklamalarda roketler konusunda IŞİD’in sorumluluğunun adeta küçültüldüğünü ifade etti. Çıray bu tutumu başta Kilisliler olmak üzere Türk Milleti adına kabul edilemez bulduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti 93 yıllık tarihinde hiç bu kadar aciz bırakılmamış, hiç bu derece zillet içine düşürülmemişti” dedi.

TÜRK MİLLETİNİ SAVUNMASIZ BIRAKTINIZ

Ne kadar azılı katil olurlarsa olsunlar bir avuç radikal dinci çapulcuyla Türk Devletinin baş edemez bir pozisyona düşürülmüş olması AKP iktidarlarının sonsuza kadar alnından çıkmayacak bir kara bir lekedir eleştirisinde bulunan Aytun Çıray, “Türk Milleti kendisine bu utancı yaşatanlardan en kısa sürede hesap soracaktır” diye ekledi. Türkiye Büyük Meclis Başkanlığına Başbakan Yalçın Akdoğan’ın yazılı olarak yanıtlaması için sunduğu yedi soruluk yazılı soru önergesinin temel amacını “Türk Milletinin nasıl savunmasız bırakıldığını tarihe kayıt düşmek’ olarak açıklayan Çıray, “bu yazılı soru önergesi aynı zamanda mukadder yargılama süreçleri başladığında başvurulacak tutanaklardan birisi olacaktır” dedi.

Türk Ordusunun Ergenekon ve Balyoz adı verilen düzmece davalarda ne kadar yıpratılmış olursa olsun, hâlâ dünyanın en etkili silahlı kuvvetlerinden birisi olduğunun altını çizen Aytun Çıray, bu büyük gücün AKP yüzünden adeta battal hale getirildiğini belirtti. Çıray bu vahim duruma duyduğu tepkiyi ‘Türk Hava Kuvvetleri IŞİD’ın katillerini bombalarıyla neden kavurmuyor? Hava Kuvvetlerimizin fonksiyonu Türk Yıldızlarının akrobasi gösterilerine indirgendi de haberimiz mi yok?!” cümleleriyle ifade etti.

Aytun Çıray bu çerçevede Türkiye Büyük Millet Başkanlığı vasıtasıyla Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın yanıtlaması için şu soruları yöneltti:

KİLİS’E ROKET DÜŞMÜYOR ATILIYOR

Katil IŞİD çapulcuları roketlerle doğrudan doğruya Kilis’i hedef aldıkları halde neden ısrarla ‘Kilis’e roket atıldı’ değil ‘roket düştü’ ibaresi kullanılmaktadır?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin angajman kuralları çerçevesinde, IŞİD’in roket atışlarına birkaç misliyle cevap verdiği belirtildiğine göre, bu yoğun atışlar, neden IŞİD katillerinin roket saldırılarını önleyememektedir? Bunun sebebi IŞİD’in roket saldırılarını kara atışlarıyla erişilemeyecek bir menzil içinde gerçekleştirmeleri midir?

Katil radikal dinci IŞİD çapulcuları eğer roket atışlarını, Kara Kuvvetlerinde mevcut top vb. yerden ateşlenen silahların menzili dışında gerçekleştiriyorlarsa, güçlü imha kudretine sahip hava kuvvetlerimize onları yok etmek için gereken emir ve talimatları neden vermiyorsunuz?

Bu durum Türk Hava Kuvvetlerini, göklerde akrobasi gösterileri yapan Türk Yıldızları fonksiyonuna indirgeyen ve ondan Türk Milletinin istifade edememesine yol açan Rus Uçağı’nın düşürülmüş olması hadisesinden mi kaynaklanmıştır?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.