Aytun Çıray: Kimmiş FETÖcü Bakalım

Aytun Çıray: Kimmiş FETÖcü Bakalım

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu'nun gölgelenmesinden endişe duyduğunu açıkladı.

CHP İzmir Milletvekili ve 15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu Dr. Aytun Çıray, kendisine yönelik iftira ve karalama operasyonun kirli yüzünü ortaya koymak için bir hamle daha yaptı. Çıray konuyla ilgili yeni açıklamasında  kendisine yönelik iftira ve karalama operasyonun FETO Mühtedileri adını verdiği üçüncü sınıf siyaset ve medya elemanları tarafından yürütüldüğünü belirtti. Bunların FETO üzerinden dönemin Başbakanı ve AKP iktidar çekirdeğini etkilemek, post ve cukka kazanmak için Pensilvanya’ya her türlü dalkavukluğu yapmış tipler olduğunu ifade eden Çıray, bu kripto tiplerin üyesi olduğum '15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu'nu gölgelemelerinden ve tekerine çomak sokmalarından endişe ettim, ediyorum.’ dedi. 

FETÖ USULU İFTİRA KAMPANYASI İLE SALDIRDILAR

AKP’nin komisyona gönderdiği Reşat Petek’in ve  Hüseyin Kocabıyık’ın bu endişelerinin boşuna olmadığını ispatladığını vurgulayan Çıray, Reşat Petek ve Hüseyin Kocabıyık’ın ‘araştıracak değil araştırılacak isimler’ olduğuna dikkat çektiğim basın açıklamasını da tarihe bu anlamda not düşmek için yaptım’ dedi.  ‘Bu basın açıklamasından hemen sonra FETÖ usulü bir iftira kumpasının başlatılması ne kadar haklı olduğumu ortaya koydu’ diye devam eden Çıray, ‘Sırf 15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonunun görevini iyi yapmasının şartlarını belirttiğim  ve doğru uyarılarda için bulunduğum bu iftira kampanyası başlatıldı. Ama Türk Milleti ve tarihi önünde çoktan kaybetmiş olan FETO Mühtedilerinin bu tür çirkin teşebbüsleri ve operasyonları bana vız gelir tırıs gider..’ diye ekledi.

 HODRİ MEYDAN: GÖRELİM BAKALIM KİM FETÖCÜYMÜŞ?

Açıklamasına ‘İşte bunun için FETO Mühtedilerinin  iftiralarına ve operasyonlarına karşı gerekli hukuki süreçleri başlattım’ diye devam eden Çıray, ‘bununla yetinmediğini ve bu iftiracıların gerçek yüzlerini ortaya çıkaracak soruların da Meclis Başkanlığı aracılığıyla ilgili Bakan tarafından cevaplandırılmasını yazılı olarak istediğini’ ifade etti. Aytun Çıray, sorularına doğru cevaplar verildiği takdirde ‘gerçeklerin tokat gibi FETO Mühtedilerinin yüzüne çarpacağını’ vurgulayıp, meydan okumasını ‘size  şimdiden kaçınılmaz akıbetinizi ilan ediyorum: iftiralarınızla birlikte tarihin bataklığına gömüleceksiniz.’ cümleleriyle noktaladı.

İşte Çıray’ın TBMM Başkanlığı vasıtasıyla yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği sorular:    

 1. İzmir’de basılan ve bütün Ege Bölgesinde dağıtılan Yeni Asır Gazetesi FETÖ örgütüyle ilişkili olduğu iddiasıyla haklarında hukuki süreçler başlatılan Kavuklar Grubundan 2010’nun Ocak ayından 2016 15 Temmuz’una kadar hangi süre ve periyotlarla reklam almıştır? Bu gruptan ilgili süre içinde elde ettiği toplam reklam geliri ne kadardır? 

 2. Yeni Asır Gazetesi, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay’ın yine bu çerçevede hakkında hukuki süreçler başlatıldığı Küçükbay Grubundan 2010 Ocak ayı ile 2016 Temmuz ayı arasında hangi süre ve periyotlarla reklam almıştır? Bu gruptan ilgili süre içinde elde ettiği toplam reklam geliri ne kadardır? 

 3. Bu reklâm gelirleri söz konusu işadamları tarafından Yeni Asır gazetesini FETÖ adına finanse etmek için mi verilmiştir?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.