Ayvalık'ta temiz çevre için el ele

Ayvalık'ta temiz çevre için el ele

Ayvalık Belediyesi, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, mahalle muhtarları ve vatandaşların da destek verdiği "Daha Temiz Bir Ayvalık Mümkün" sloganıyla başlatılan çevre temizliği etkinlikleri aralıksız sürdürülüyor. 

Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yıl boyunca haftanın yedi günü gerçekleştirdiği mıntıka temizliği çalışmalarına çevre gönüllüleri de destek vermeye devam ediyor. Ayvalık Belediyesi ile AyvalıkBurda Basın Yayın Grubu işbirliğinde Yeni ve Sakarya mahallelerinde, Cennet Tepesi sırtları ile ormanlık alanda dip bucak çevre temizliği yapıldı. 

temiz-cevre-icin-el-ele-(3).jpg

Koronavirüs nedeniyle hemen herkesin sıkıntılı bir süreçten geçtiğine değinen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, vatandaşların sağlıklı ve temiz bir kentte yaşamalarını sağlamak için her türlü olanağı seferber ettiklerini söyledi. 

Sadece çevre temizliğiyle yetinmediklerini, dezenfektan çalışmalarıyla Ayvalık’ın her karışının ilaçlandığını bu çalışmaların kesintisiz devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Mesut Ergin,”Çevreye olduğu kadar kendine de duyarsız insanlar tarafından gelişigüzel çevreye atılan, naylon torbalar, cam şişeler, çikolata, bisküvit gibi yiyeceklerden arta kalanlar ekiplerimiz tarafından titizlikle toplanıyor. Hemen her ay orman içlerine, parklara, deniz ve yol kenarlarına, ağaç diplerine atılan çöpleri toplamak için sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla işbirliği yapıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çevre temizliği etkinliklerine çok sayıda hemşehrimiz gönüllü olarak güç katıyor. Evimizde ne kadar çok temizliğe dikkat ediyor ve düzenli olarak temizliyorsak, yaşadığımız kenti de aynı şekilde temiz tutmalıyız” dedi.

temiz-cevre-icin-el-ele-(7).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.