Azerbaycan Açıkladı: Ermeniler, Dağlık Karabağ'da Ateşkesi 117 Kez İhlal Etti

Azerbaycan Açıkladı: Ermeniler, Dağlık Karabağ'da Ateşkesi 117 Kez İhlal Etti

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni güçlerinin Dağlık Karabağ'da ateşkesi son 24 saatte 117 kez ihlal ettiğini belirtti. Bakanlık, yanıt olarak Azerbaycan ordusunun Ermeni mevzilerine 120 kez ateş açtığını açıkladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan gelen açıklamada ise, Azeri güçlerin Ermenistan'ın sınırına doğru 17 kez ateş açtığı belirtildi. "Azerbaycan ordusu tarafından havan topu da dahil olmak üzere ağır silahlar kullandı" denilen açıklamada, bu saldırıların genelde 'düzensiz' olduğu kaydedildi.

Bu arada uluslararası toplumun tanımadığı Karabağ'ın savunma bakanlığından yapılan bir açıklamada da, taraflar arasında yoğun çatışmaların başladığı 2 Nisan'dan bu yana 'Karabağ Cumhuriyeti'nin 56 askerini kaybettiği belirtildi.

11042016-medyaege-aic-azeri-ermeni

'CESETLER, ESİR ALINDIKLARINDA HAYATTA OLDUKLARINI GÖSTERİYOR'

Azerbaycan'ın ölen bazı askerlerin cesetlerini Karabağ'a geri verdiği de kaydedilen açıklamada, "Geri verilen bazı askerlerin cesetleri, esir alındıklarında hayatta olduklarına ve sonradan öldürüldüklerine dair belirtiler taşıyor" denildi.

'18 ASKERİN CESEDİ GERİ VERİLDİ'

Diğer taraftan Karabağ devlet başkanının sözcüsü David Babayan İnterfax'a yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın kendilerine kayıtlarda kayıp olarak görünen 18 askerin cesedini geri verdiğini söyleyip, bir askerin akıbetinin ise hala belirsiz olduğunu belirtti.

Daha sonra Karabağ'ın savunma bakanlığından gelen bir açıklamada ise, varılan anlaşmalar kapsamında Azerbaycan'ın ölen askerlerinin cesetlerini arayıp bulmasına izin verileceği söylendi

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.