Azerbaycan Tek Taraflı Ateşkes İlan Etti

Azerbaycan Tek Taraflı Ateşkes İlan Etti

Geçtiğimiz günlerde Dağlık Karabağ bölgesinde patlak veren Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalarda 12 Azerbaycan 18 Ermenistan askeri ölmüştü. Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamayla vur emri verdiğini belirtti.

Ermenistan ve Azerbaycan arasında 1994'ten bu yana en ciddi çatışmalar patlak verdi. Geçtiğimiz günlerde çıkan çatışmalardan 12 Azeri 18 Ermeni askeri öldü. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla, Ermenistan'ın sivilleri vurduğu gerekçesiyle, askerlere vur emri verildi. Ancak saatler sonra yapılan açıklamayla tek taraflı ateşkes ilan edildiği duyuruldu

Ermeni askerlerin, Azeri topraklarındaki Terter şehrine bağlı Seyidimli köyüne top ile saldırmaları sonucunda, köyde yaşayan 2 kişi yaralandı. Ermenistan tarafından atılan top, torunuyla beraber evde oturan, Sahib Veliyev'in konutuna isabet etti. Yaralanan 65 yaşındaki Sahib Veliyev ile 13 yaşındaki Senan Velizadeoğlu, en yakın hastahaneye götürülerek tedavi altına alındı.

1 Nisan'da başlayan çatışmalar Ermeni askerlerin, Azeri köylerinden Seyidimli'ye top ateşi açmaları sonucunda gerçekleşmişti. Ateşkes anlaşmasını bozarak çatışmaya sebep veren Ermeni tarafı, 12 Azeri askeri öldürerek, 18 asker kayıp vermişti. Ermenistan, çatışmalarda Azeri Devleti'ne ait bir helikopteri düşürdüğünü açıklasa da Azeri tarafından yapılan açıklamada böyle bir durumun olmadığı belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından ilk önce yapılan açıklamada, Ermeni tarafından sivillere yönelik bir saldırı olması halinde vur emri verdiğini açıklamış, bu açıklamasından saatler sonra yeni bir açıklama yaparak tek taraflı ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

Tek taraflı ateşkes ilan etti

Vur emrinden saatler sonra Savunma Bakanlığı yeni bir açıklama yaparak, iyi niyetlerinin göstergesi olduğunu söyleyerek, Ermenistan tarafını beklemeden tek taraflı ateşkes ilan ettiğini belirtti. Yapılan ateşkes açıklamasıyla beraber, Ermeni tarafının saldırgan tutuma girmesi halinde, Ermenistan işgalinde olduğunu belirttikleri toprakları geri alacağını duyurdu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.