Azeri Futbol Takımı Sahaya Asker Kıyafetiyle Çıktı

Azeri Futbol Takımı Sahaya Asker Kıyafetiyle Çıktı

Azerbaycan Premier Ligi'nde bugün oynanan karşılaşmada Hazar Lenkeran isimli Azeri Futbol Takımı Ermenistan ve Azerbaycan çatışmasında ölen Azeri askerler için sahaya askeri kıyafet giymiş halde çıkarak saygı duruşunda bulundu.

Hazar Lenkeran isimli futbol takımı Azerbaycan Ligi'nde Karabağ ile oynayacağı karşılaşmaya sahaya şehitlerin anısına asker kıyafetiyle çıktı. Asker kıyafetleri içerisinde bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştiren futbol takımının saygı duruşunun ardından maç başladı.

medyaege-azeri-futbol-takımı

Şehit Azeri askerler merasimlerle gömülüyor

Dün gece Ermenistan ve Azerbaycan arasında çıkan çatışmalarda 12 Azerbaycan askeri 18 Ermenistan askeri ölmüştü. Öldürülen Azeri askerler memleketlerinde düzenlenen askeri cenaze merasimlerinin ardından toprağa veriliyor.  Azerbaycan Ermenistan cephe hattında çıkan çatışmalarda şehit edilen askerlerin memleketlerinde düzenlenen merasimlere çok sayıda vatandaş katıldı. Azeri askerler toprağa Azerbaycan sarılı tabutlarda verildi.

 

Abisinin de çatıştığı bölgede şehit oldu

Azerbaycan Ermenistan arasındaki cephe hattının Terter ili kısmında kalan bölümünde Ermenistan askerleriyle girdiği çatışmada şehit olan Mehreliev Sarvan Hatipoğlu'nun abisinin de aynı bölgede asker olduğu ortaya çıktı. Şehidin asker abisi gazetecilere verdiği demeçte, kardeşinin şehit olduğu gün aynı yerde Ermenistan askerleriyle çatışmaya girdiklerini belirtti.

Nasıl şehit olduğunu anlattı

Mehreliyev Sarvan Hatipoğlu'nun abisi Terlan Mehreliev Azerbaycan ordusunun parçası olmaktan gurur duyduğunu belirterek, kardeşinin kendi topraklarını savunmak için şehit olduğunu ifade etti.  Acılı ağabey kardeşinin komutanlarını ve silah arkadaşlarını korumak için kendisini siper ettiğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.