Aziz Kocaoğlu: "2014'te oyumu düşürmeye çalıştılar!"

Aziz Kocaoğlu: "2014'te oyumu düşürmeye çalıştılar!"

Kocaoğlu, hükümetin politikalarını sert sözlerle eleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, veda ziyaretlerine Menemen’de devam etti. Kocaoğlu, Menemen’de çeşitli temaslarda bulunduktan sonra CHP Menemen ilçe başkanlığını ziyaret etti. Burada partililerden CHP adayı Serdar Aksoy için destek istedi.

ÇEŞİTLİ AYAK OYUNLARIYLA EKONOMİYİ DUVARA TOSLATMAMAK İÇİN 31 MART’I GÖRMEK İSTİYORLAR
Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Kocaoğlu, “Ekonomik olarak zor durumdayız. Çeşitli ayak oyunlarıyla ekonomiyi duvara toslatmadan 31 Mart'ı görmek istiyorlar. Karla alakası olmayan merkez bankasının parasını (o kar döviz artışından gelmiş) onu da genel kurulu öne alarak ( Nisanda yapılması gereken toplantıyı Ocak yaptılar) kullandılar. Hükümet yaptığı uygulamalarda sadece inşaat sektörü ve devlet yatırımlarını da yap işlet devret modeliyle yürüterek gerçekleştirdi. Sürekli borçlanarak ülkeye getirdikleri durum bellidir. Her ne kadar bir kurnazlık yapıp ‘devletin borcu az özel sektörün borcu çok biz projeleri yap işlet devret ile yaptık’ deselerdi bizim müteahhitler bir kuruş vermez. Devlet hazinesi kefil oldu. İsmi Ahmet ağa görünüyor kefil olduğu için borç devletin. Borç hepimizin. Ekonomi çöktü. Dolara ve Euro’da yüzde 1.5 faizle kredi kullandık. Hükümet de kullandı. Yüzde 7-8 dolara faiz. Bu dünyanın hiçbir yerinde görünmez. Tefeci üstünde tefeci faizidir. Buna hiçbir devlet kaldıramaz. Ekonomi bitirdiler. Yap işlet devret ile yatırım yapmanın nedeni maliyet fiyatı bellidir. 10 araba geçecek bin araba geçecek. Nerede terazi. Havalimanında bir milyon yolcu inecek 10 milyon yolcu inecek. Terazi? Kafalarına göre çeşitli amaçlarla bu işi götürdüler. Ama ekonomi buna dayamaz. 1 Nisan’dan son hep birlikte yaşayıp göreceğiz” dedi.

EMEVİ CAMİİN’NDE NE İŞİN VAR? HER İLÇEDE CAMİ VAR. CUMA NAMAZINI ORALARDA KIL!
Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Dış politikada iflas ettik. ABD’nin mi yanındayız Rusya’nın mı yanındayız? Neredeyiz. Bilen var mı? Sabah ABD, öğleden sonra AB akşam Rusya’nın yanındayız. Ulu önderimizin yurtta barış dünya barış politikasından kaydık. Adam çıktı, Suriye’de Şam’da Emevi Camii’nde namaz kılacağım’ dedi ve memleketin dış politikasını çökertti. Dış politikada itibarımızı kalmadı. Onu düşman yapıyor bu düşman yapıyor. İnsanlar, politikacılar vardır kürsüye çıktıkların ağzından bal damlar, insanalar vardır karşında düşman icat edip onunla kavga eder. Türkiye’de maalesef son söylediğim var. Bugün kim düşman? Patates üreticisi alıp satan düşman. Böyle şey olur mu? Siyaset yapılacak. Herkes birbirinin eğrisini doğrusunu söyleyecek. Belli projelerini, ekonomik problemleri gelir dağılımını ve ekonomiyi nasıl yapacağını anlatacak. Cumhurbaşkanı ‘o şu, bu zillet’ diyerek ayrıştırıyor. Toplumu ayrıştırmak kadar toplma yapılan kötülük yoktur. Cumhurbaşkanı hepimizden fazla 82 milyondan fazla memleketi birlik ve beraberliğini savunmak, harç olmak durumdadır. Birinci göreve budur. Ne yapıyor Cumhurbaşkanı? Saatlerce izliyorsunuz. Bu ülkemize zarar veriyor. Bu coğrafyada insanlık tarihi boyunca 13 bin yıldır yaşıyoruz. Kafkaslar, balkanlar Ortadoğu, 3 tarafımız sürekli problem yaşayan, birbiri ile kavga eden durumda. Bu ateş çemberinde bizim ne işimiz var Şam’da? Mimar Sinan yaptı, Sultan Ahmet Camisi'ni.. Selimiye Cami yapmış. Süleymaniye yapılmış. Allaha şükür her beldemize cami var. Allah kabul etsin. Cuma namazını kıl oralarda. Senin ne işin var Şam’da. Ortalığı karıştırıyorsun. 100 yıldır sürdürdüğümüz dış politikayı onurlu dış politikayı yerle bir ediyorsun. Buna hakkın yok.”

2014’DE OYUMU YÜZDE 50’NİN ALTINA İNDİRMEK İÇİN UĞRAŞTILAR
Partililerden sandıklara sahip çıkmasını isteyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Sandıklardan kesin ve kesin ıslak imzalı sonucu alacağız. Eksik kalmayacak. Bir tane sandık eksik kalırsa seçimin sonucundan emin olamazsınız. 2004’te ben yaşadım. Bornova’da herkes benim ne olduğumu bilir. Benim oyumla oynandığı için meclis üyelerinden 5 bin 500 oy eksik oy aldım. 2009’da bir şey olmadı. 2014’te il seçim kurulunda benim oyum yüzde 50’nin altına düşünceye kadar uğraşıldı. Seçim sistemimizde ıslak imzaları topladıktan sonra ilçe seçim kurulunda CHP-AKP şunu almış çek etmeden hiçbir sonuç doğru değildir. Eğer bunu çek edemiyorsan sandığa giren oyun da ‘bir manipülasyonla kaybettin kardeşim’ denildiği zaman çaresi yoktur. Kazandığın seçimi kaybettiğinle kalırsın. Islak imza tek ispat meselesidir” diye konuştu. 

O BANA OY VERMEZ DEMEYİN ADAM ADAMA ÇALIŞIN
Kocaoğlu, partililere şu tavsiyelerde bulundu:
“Artık dünya ve toplum o kadar değişti ki…Bu bana oy vermez. Eskiden böyleydi. Şimdi böyle bir şey yok. Kimin kime kızdığı izah etmeye bağlı. Bugün AKP’li gördüğün adam ‘kesinlikle oy vermeyeceğim’ noktasına gelmiş olabilir. Adam adama…Benim nazım serdara geçer serdarın nazı bana geçmez. Adam adama çalışmak her adamın elini sıkmak değildir. O adam kimin sözünden çıkmayacaksa kimin hatırı geçiyorsa o adamdır oraya gidecek olan. Ben gitmişim bir anlam ifade etmiyor. Onu bilip çalışacağız.”

AKP’NİN OYUNU DÜŞÜRMEK EN ÇOK AKP’LİLERİN VE MİLLETİN İŞİNE YARAYACAK
Kocaoğlu, sözlerine şöyle sürdürdü:
“4.5 sene sonra iktidar değişikliği olacak. Bu belediye başkanı ve meclis üleşi seçimi. Mutlaka ve mutlaka hangi partiden olursa olsun bu iktidarı bu pervasız gidişin milleti ayrıştırma politikaların ekonomik çöküntüye karşı bu iktidara kendini toparla diye bir ders vermemiz gerekecek. Bunu neden vereceğiz? Sadece kendimiz için değil. Çocuklarımız, geleceğimiz. Devletimiz için yapmak zorundayız. Bıkmadan usanmadan bir seçmen daha fazla ziyaret edip oyunu almalıyız. AKP’nin oyunu düşürmek en çok da AKP’lilerin ve milletin işine yarayacak. Ok yaydan çıkmıştır. Uygulamaları görüyorsunuz. Artık çeşitli noktalar gitmektedir iş.”

TAHİR ŞAHİR İÇİN AYRI PARANTEZ AÇTI
Başkan Kocaoğlu, CHP Menemen Belediye Başkan adayı Serdar Aksoy’un seçimi kazanacağına inandığını söyledi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in 20 yıldır belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Kocaoğlu, “Ben de kendisiyle 15 sene beraber çalıştım. Gönül koymalar olabilir. Bunları makul karşılamalıyız. Tahir başkanla ilişkileri…Hiçbir şey söylemeden onu yanımıza almak desteğini talep etmek durumdayız. Tahir başkan layıkıyla görevini yaptı. Millet seçti. Ben de başkanlık yaptım. Hem millete hem partiye borçluyum. Bu borcumu ödemek zorundayım. Kendi isteğimle aday olmadım. 6 aydan beri İzmir çukurunda benim kadar çalışan yok. Köy köy geziyorum. Niye? Benim borcum var. Bu benim görevim, ödevim. Hem vatandaşlık hem partililik görevim hem de 150 yıl İzmir belediyesinde en uzun belediye başkanlık yapmış  biri olarak İzmirliler için koşuyorum. Son kalan günlerde aktif olmanızı, gidilmedik kimseyi bırakmamanızı istiyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.