Aziz Kocaoğlu'dan o iddialara yanıt: "Bana öyle bir bilgi gelmedi"

Aziz Kocaoğlu'dan o iddialara yanıt: "Bana öyle bir bilgi gelmedi"

CHP İl Kongresi öncesi milletvekilleriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplantı sonrası basın mensupların sorularını yanıtladı.

CHP İzmir teşkilatı,7 Ocak’ta yapılacak İl Kongresi çalışmalarına devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aday arayışı için geçtiğimiz günlerde ilçe başkanlarıyla bir araya gelirken, bugünde Asansör Restorant’ta milletvekilleriyle bir araya geldi. 

Toplantıya, Genel Sekreter Kamil Oktay Sındır, Tacettin Bayır, Musa Çam ve Selin Sayek Böke katılmadı. Tacettin Bayır ve Musa Çam’ın tepki göstererek katılmadığı iddialarını sorulduğunda ise Kocaoğlu, “Bana öyle bir bilgi gelmedi” şeklinde konuştu. 

“İSİM KONUŞMUYORUZ” 

İl başkanlığı süreci ve 2019 süreci kapsamında bir çalışma gerçekleştirildiklerini ifade eden Kocaoğlu, “Katılımcı bir anlayışla süreci belirlemek. Bu anlamda görüşmelerimiz devam ediyor. Bu süreçte Genel Başkanımızın bilgisi dâhilinde yapılıyor. Durumu müsait olan milletvekilleriyle bir toplantı gerçekleştirdik. Onlarla beraber sürecin nasıl gitmesi anlamında fikir alışverişinde bulunuyoruz. İsim konuşmuyoruz. Prensipleri konuşuyoruz” şeklinde konuştu. 

“DESTEKLEDİĞİM BİR İSİM YOK”

Kriterler üzerinde durduklarını belirten Kocaoğlu,  “İzmir’i kucaklaması, çalışkan olması gibi birçok kriter var. Tek aday diye bir düşüncemiz yok. Yüzde 10 imzayı bulan bütün partililerimiz, il başkanlığına aday olabilir. Bir sakınca yok. Olmasın diye de bir hakkı da yok, haddi de yok. Desteklediğim bir isim yok. Desteklediğim bir isim olsa, bu arayışlara niye gireyim? Benim duruşuma uyan bir durum değil” ifadelerine yer verdi. 

“HABERİM YOK”

Bazı vekillerin tepki göstererek katılmadıklarını iddialarını sorduğumuzda ise Kocaoğlu, “Bana öyle bir bilgi gelmedi. Haberim yok. Asuman Ali Güven Başkanımız, annesinin rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Genel Sekreterimiz Kamil Bey, Bulgaristan’da. Musa Çam, mazereti nedeniyle katılamadı. Tacettin Bey katılmadı. Genel Başkanımızı zaten çağırmadık. Selin Hanımda mazeretini bildirdi. Ertelemeyeceği bir durum olduğunu belirtti” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.