Bacaklarınız böyle görünüyorsa bunları yapın

Bacaklarınız böyle görünüyorsa bunları yapın

Çilek bacak nedir

Kadınlar Bacaklarınızdaki tüyleri ağda ya da makine ile temizledikten sonra ortaya çıkan kırmızı küçük lekeler ve koyu gözenekler sizi rahatsız edebilir. Buna çilek bacak denir. Ancak evde uygulayabileceğiniz basit çözümlerle bu lekelerden kurtulabilirsiniz.

Çilek bacak nedir?

Kadınların güzelliklerinde en önemli etmenlerden birisini bacakları oluşturmaktadır. Bacağın pürüzsüz olma durumu çok kolay gerçekleştirilemezken bu aşamada ekstra olarak küçük kırmızı noktalar da ortaya çıkabilmektedir. Bu noktalar birbirine oldukça yakınken uzaktan bir çileğin dış yüzeyini anımsatmaktadır. Bu sebeple de bacağın belirli bölgelerinde ya da tamamında birbirine yakın çok sayıda küçük kızarıklığın bulunması durumu çilek bacak olarak biliniyor

Çilek bacak neden olur?

Çilek bacak genel olarak bacaklardaki tüyleri almak isteyen kişilerin uyguladıkları yanlış yöntemler çilek bacak sorununun ortaya çıkmasına sebep olur. Eğer bacaklarınızdaki tüyleri bir jilet yardımı ile alıyorsanız bu son derece tahriş edici bir işlem olabilir. Bazı yerlerde istenen seviyede tüyler alınamazken alınan yerlerde de tüy köklerini tahriş etmektedir. Bu sebeple de bir süre sonra kırmızı benekler halinde bu kökler kendisini göstermeye başlar. Bunun yanı sıra ağda bandı kullanımında da yapılan hatalar kişilerde aynı sorunun ortaya çıkmasından son derece etkili olacaktır.

Çilek bacak nasıl geçer?

Çilek bacaklar sorunu, neredeyse tüm kadınların sorunudur. Bacaklardaki tüyleri temizledikten sonra kıl köklerinde kırmızı küçük noktalar oluşur ve bir süre de geçmezler. Sağlık açısından herhangi bir zararı yoktur ancak yazın elbise, etek ve şort gibi giysiler giymekten çekinebiliriz. Sizin için evinizde yapabileceğiniz doğal yöntemleri paylaştık.

Esmer şeker

Düzenli olarak peeling yaparak yağ, kir veya bakterilerin birikmesini önleyebilirsiniz. Esmer şeker, doğal bir ürün olarak en iyi seçimdir. Kir, yağ ve büyüyen tüyleri nazikçe temizleyebilir ve kırmızı lekelerin daha az ortaya çıkmasını sağlayabilir. 2 yemek kaşığı kahverengi şeker ile 2 yemek kaşığı aloe vera jeli ve 1 çay kaşığı limon suyunu karıştırın. Karışımı bacaklarınıza sürün ve peeling yapın. Bunu haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Karbonat

Karbonat, hafif aşındırıcı özelliği nedeniyle mükemmeldir. Cildinizi yatıştırmaya yardımcı olan ve aynı zamanda koyu lekeleri azaltan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. 1 yemek kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı ılık su ve 1 çay kaşığı yulaf ezmesini (un haline getirilmiş) karıştırın. Karışımı bacaklarınıza sürün ve 2-3 dakika bekletin. Sonra soğuk su ile durulayın.

Yumurta akı

Yumurta akı, antioksidan ve anti-yorgunluk önleyici maddeler açısından zengindir. Yumurta beyazının büzücü özellikleri gözenekleri sıkılaştırabilir. 1 yumurta akını iyice çırpın ve 1 çay kaşığı limon suyu ile karıştırın. Karışımı bacaklarınıza sürün ve 5-10 dakika bekletin. Sonra soğuk su ile durulayın.

Salatalık suyu

Salatalık suyu cildiniz için çok iyidir. Cildi iyileştirmeye yardımcı olan bileşenler içerir. Salatalık suyu cilt aydınlatmasında oldukça etkilidir, böylece kırmızı gözeneklerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Salatalığın suyunu çıkarın ve bacaklarınıza sürün. 10-15 dakika bekletin ve sonra soğuk su ile yıkayın. En iyi sonuç için, bu tedaviyi günde iki kez uygulayabilirsiniz.

Hint yağı

Hint yağı, cildinizi nemlendirmeye, kollajen ve esnekliğini artırmaya yardımcı olan anti-inflamatuar özellikler içerir. Kırmızı gözeneklerin arkasındaki temel nedenlerden biri olan ölü deriyi çıkarmaya yardımcı olur. Aloe Vera ile birkaç damla Hint yağını karıştırın ve etkilenen bölgeye hafifçe masaj yapın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.