Bahçeli Çankaya Köşkünde

Bahçeli Çankaya Köşkünde

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti. Bahçeli ile en son 17 Ekim'de Çankaya Köşkü'nde bir araya gelen Başbakan Yıldırım, bugünkü toplantıda Bahçeli'ye yeni anayasa çalışmalarıyla beraber başkanlık sistemini anlatacak. İki isim, mini anayasanın detaylarını kapsamlı bir şekilde değerlendirecek.
 
Başbakan Yıldırım, bugünkü görüşmeye ilişkin dün yaptığı açıklamada, "(Mini anayasa) Bu konuyla ilgili biraz daha somut, net düşüncelerimizi birbirimize aktarma imkanı bulacağız" ifadelerini kullanmıştı. 
 
MHP'NİN BEKLENTİLERİ
 
AK Parti, değişikliği önerisini hazırlarken, Bahçeli'nin olmazsa olmazı "Anayasanın ilk dört maddesi" konusuna özel hassasiyet gösterdiği belirtiliyor. MHP'nin "Hayır" dememesi açısından, AK Parti'nin anayasa değişiklik önerisinde, anayasanın ilk dört maddesindeki hassasiyetleri koruması bekleniyor. İdam konusunda ise her iki partinin de mutabakatı bulunuyor.
 
Bugünkü görüşmenin ardından, Bahçeli başkanlığında toplanacak MHP yönetiminin, son değerlendirmeleri yapması öngörülüyor.
 
AK PARTİ'NİN TEKLİFİNDEN NOTLAR
 
AK Parti'nin anayasa değişiklik teklifinde, demokrasi ekseninden ayrılmadan, denetim mekanizmalarının işletildiği, kuvvetler ayrılığının hayata geçirildiği güçlü bir icra organı olacak başkanlık modeli yer alacağı öne sürüldü.
 
AK Parti, başkanlık modelini de içeren anayasa değişikliği teklifi konusunda, bu hafta siyasi partilerle görüşmelerini tamamlayacak ve gelen görüşlerin ardından, taslağa son şeklini verecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.